Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trenduri evergreen în amenajarea băii. Alegeți favoritul!

Deseori avem tendința ca atunci când se ivește o idee remarcabilă de amenajare sau redecorare, să facem tot posibilul pentru a obține acest lucru, din dorința de a fi la curent cu cele mai actuale trenduri în design. 

Fie că ai in plan varianta de a reamenaja propria baie, fie îți dorești o schimbare radicală și ești dispus să reconstruiești totul după propriile tale gusturi, îți punem la dispoziție câteva idei amenajare baie, care să îți alimenteze imaginația și preferințele. 

Stabilește mărimea spațiului de lucru

Dacă locuiești într-o casă foarte spațioasă, atunci ideea de a te încadra în limita de spațiu nu reprezintă o necesitate. În acest caz, poți să te inspiri din ideile și recomandările care îți atrag atenția, să folosești obiecte decorative insolite si concepte complexe, astfel încât spațiul pe care îl ai la dispoziție să fie complet compatibil cu viziunea ta . 

Cele mai citite articole

Pe de altă parte, dacă locuiești de curand într-un apartament și dorești să îți amenajezi baia exact așa cum ai visat mereu, va trebui să iei în considerare ideea de organizare compatibilă cu spațiul mai redus pe care îl ai la dispoziție, astfel încât să integrezi cele mai fabuloase idei de design într-o încăpere cu o suprafață restrânsă, iar mai apoi rezultatul final să te înveselească pe deplin. 

Decide stilul care ți se potrivește cel mai bine 

  • Stilul modern poate reprezenta cea mai simplă variantă de amenajare atunci când ești în pană de idei sau când nu ai înclinație spre un design extravagant sau sofisticat. Acest stil se remarcă deseori prin simplitate, organizare și o eleganță irevocabilă. 
  • De cealaltă parte, dacă ești un adept înfocat al stilului vintage sau rustic, știi deja că acesta este foarte ușor de distins și, per ansamblu, aduce un efect de eleganță caldă. Și aici trebuie să ții cont de o organizare minuțioasă, astfel încât toate elementele de decor să fie în armonie și să  completeze perfect întreaga încăpere. 
  • Dacă niciunul dintre aceste stiluri nu ți se potrivește, poți opta maximalism un stil de complexitate majoră, în care să încadrezi ultimele tendințe din domeniul amenajărilor interioare, în așa fel încât să se remarce o notă de rafinament și perfecționism aparte.  

Ce alegi când vine vorba de cromatică ? 

În ceea ce privește cromatica, pentru pereți ai la dispoziție o gamă vastă de culori, în funcție de preferințele individuale, deși se recomandă în principal alegerea unor nuanțe deschise și calde, care să confere un mediu calm si relaxant. Opțiunile variază, de la o nuanță apropiată de alb sau albastru deschis, pana la culori mult mai închise (verde închis sau negru). 

După ce am stabilit criteriile de bază pentru interior, ne îndreptăm atenția spre design-ul exterior, unde, materialul folosit pentru finisarea pereților, ferestrele și elementele decorative ale acestora trebuie  să se îmbine perfect într-un stil elegant, conform așteptărilor. În acest sens, alege ancadramente ferestre pentru a oferi protecție împotriva condițiilor meteo nefavorabile și o tușă estetică incomparabilă pentru ferestrele tale. 

Cele mai citite articole