Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum poate fi amenajata o sala de mese in stil minimalist

Cum poate fi amenajata o sala de mese in stil minimalist

In ziua de astazi, majoritatea persoanelor care activeaza in domeniul de design de interior, sustin faptul ca o sala cu un aspect impresionant este cea decorata intr-un stil minimalist. Acest lucru este intotdeauna adevarat, deoarece estetica minimalista este una extrem de placuta din punct de vedere vizual si totodata poate fi aplicata oricand, indiferent de eveniment. Mai mult, stilul minimalist poate fi conturat cu ajutorul a catorva piese de mobilier, care au forme interesante, precum si un design inedit.

In cazul in care se doreste sa se opteze pentru un design minimalist, proprietarii de sali de restaurante trebuie sa ia in calcul urmatoarele aspecte:

Aspectul general al mobilierului va face intotdeauna diferenta

In momentul in care se doreste sa se contureze un stil minimalist si simplu, intotdeauna trebuie sa se aleaga si mobilier restaurante care au un aspect interesant si care poate iesi foarte usor in evidenta. Pentru un astfel de stil sunt recomandate piesele care sunt confectionate din materiale pretioase si de inalta calitate, precum lemn masiv sau metal si care un aspect destul de simplu. Se poate opta pentru piese statement si basic, insa acestea pot prezenta si anumite componente interesante, precum accesorii confectionate din materiale unice precum sticla sau metal.

De altfel, paleta cromatica a pieselor trebuie sa fie una destul de simpla. Deseori, designerii de interior opteaza pentru piese care sunt colorate in nuante de negru, insa si piesele colorate in alb pot fi folosite cu succes intr-un decor minimalist. Totusi, in functie de gusturile personale, proprietarii pot opta inclusiv pentru piese care sunt colorate in nuante puternice de oranj, galben sau rosu. 

Stilul minimalist este intotdeauna confortabil

Cele mai citite articole

Comparativ cu alte stiluri, unde aspectul per total al pieselor este cel mai important, stilul minimalist este reprezentat de confort. Intotdeauna, piesele alese, atat cele de decor, cat si cele de mobilier, trebuie sa induca ideea de caldura si de confort, astfel incat toate persoanele care iau parte la un eveniment sa se simta cat mai bine. 

Pentru a realiza acest lucru, majoritatea proprietarilor de restaurante au decis sa investeasca doar in scaune horeca extrem de confortabile, care prezinta dimensiuni potrivite, astfel incat toti invitatii sa poata lua masa fara probleme. De altfel, acestia se pot relaxa pe durata intregului eveniment, deoarece produsele sunt confectionate din materiale rezistente, de inalta calitate, care ofera confortul necesar.

Decoratiunile nu trebuie sa lipseasca

Pentru un stil minimalist reusit, decoratiunile trebuie sa fie puse intotdeauna in prim plan. Acestea pot fi glastre confectionate din metal, corpuri de iluminat cu un aspect interesant sau chiar figurine confectionate din materiale inedite, precum plastic sau alte produse reciclate. Toate aceste piese decorative pot fi puse in anumite zone cheie ale salii de mese, pentru a putea scoate in evidenta diferite detalii arhitecturale, insa si pentru a crea o atmosfera extrem de placuta.

In acest mod, proprietarul se poate asigura de faptul ca toti invitatii se vor putea simti bine, pe toata durata evenimentelor care au loc aici.

Cele mai citite articole