Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Necesitatea alegerii unei lămpi UV pentru dezinfectare în sala de clasă sau de cursuri

Varietatea de modele de lămpi de dezinfectare determină din ce în ce mai mulţi părinţi să propună achiziţia acestor echipamente în sălile de clasă şi de cursuri. O lampă UV pentru dezinfectare se va dovedi o alegere potrivită în şcoli şi în licee, în sălile de cursuri de la facultate sau în şcoli sanitare sau postliceale pentru că elimină în mod eficient toate bacteriile şi toate virusurile.

Pandemia cu noul Coronavirus a determinat din ce în ce mai mulţi administratori şi directori de şcoli, grădiniţe sau de alte unităţi de învăţământ să ia decizia de a investi în sisteme de sterilizare, ideale pentru a preveni răspândirea virusului. Unul din atuurile folosite în lupta cu virusul pandemic este efectul luminii ultraviolete, materializat în lămpile UV cu o eficienţă de 99% în distrugerea şi inactivarea SARS-CoV-2 şi nu numai atât din aer, cât şi de pe suprafeţe.

Profesori, elevi şi părinţi, toţi sunt mulţumiţi de efectele lămpilor UV

Utilizarea lămpilor UV nu reprezintă un tratament viabil pentru persoanele infectate cu noul Coronavirus sau un tratament pentru orice altă boală cauzată de virusuri sau bacterii. Cu toate acestea, având capacități de sterilizare puternice, tehnologia are un potenţial mare pentru a gestiona răspândirea acestor microorganisme și de a ucide germenii și virusuri, fiind o alternativă la dezinfectarea chimică.

Lampa UV bactericidă poate ucide virusuri, bacterii, evitându-se astfel îmbolnăvirea elevilor şi a profesorilor. Cum în România, sălile de clasă sunt foarte aglomerate, de câte 25 sau chiar 30 de elevi în sala de şcoală, grădiniţă sau liceu, iar spaţiile nu sunt foarte generoase, posibilitatea răspândirii oricărui virus sau oricărei bacterii este foarte mare.

Cele mai citite articole

Nocivitatea expunerii copiilor la lumina ultravioletă este eliminată prin garantarea faptului că lumina UV generată de lămpile pentru sterilizarea aerului nu afectează sănătatea copiilor sau profesorilor. Această tehnologie nu este nouă, ci este folosită de ani de zile pentru a steriliza aerul.

Lămpile UV sterilizează eficient şi constant aerul din clase, reducând răspândirea virusurilor şi bacteriilor

Siguranţa elevilor depinde de cele mai multe ori de dezinfectarea corectă a sălilor de clasă, de grădiniţă, a sălilor afterschool, liceelor şi facultăţilor. Astfel, prin folosirea unei lămpi UV se reduce răspândirea bacteriilor şi a virusurilor pe suprafeţe şi în aer la trei ore după folosire. Spre exemplu, particulele care aterizează pe suprafeţe după ce o persoană strănută, care ar putea supravieţui câteva zile, sunt imediat eliminate.

Montarea unei lămpi UV cu grilă de protecţie cu efect germicid elimină riscul de răspândire a virusurilor şi bacteriilor şi riscul de infectare al copiilor cu SARS-CoV-2, fiind un garant al desfășurării în condiţii bune a cursurilor pe durata pandemiei şi nu numai, cu acţiune permanentă, pe tot parcursul orelor de curs şi după acestea.

Compania BIOCOMP, cu o experiență de 30 de ani în domeniu, oferă în exclusivitate sistemul de Biosecuritate Ecologică Integrată, pentru dezinfecția eficientă a aerului, suprafețelor și a obiectelor.

Cele mai citite articole