Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ghid pentru vopsirea părului acasă: complet sau şuviţe

Aproximativ 40% dintre femei aleg să își vopsească podoaba capilară singure, acasă. Obiceiul care a luat amploare în perioada pandemiei este continuat anual de tot mai multe femei. Dacă înainte de anul 2020 prea puține femei îndrăzneau să se vopsească singure acasă și apelau mereu la serviciile unui specialist, acum lucrurile s-au schimbat. Cu ajutorul tutorialelor online și al experienței acumulate în trecut, multe femei au căpătat suficient curaj pentru a se vopsi singure acasă. 

Fie că aleg o vopsea fara amoniac, una permanentă sau o vopsea naturală, acest proces a devenit unul uzual. Cu puţină îndemânare, poţi face mai mult decât o simplă colorare, și anume crearea de şuviţe, întreţinerea rădăcinilor şi chiar obţinerea unei nuanţe de blond pe care, de obicei, doar cei mai experimentaţi specialişti o pot crea. 

Iată câteva tipsuri pentru o vopsire a părului reuşită, fără ajutorul unui hairstylist:

  1. Colorare completă

Pentru a obține exact rezultatul pe care îl dorești, examinează cu atenție nuanțele „înainte” de pe eticheta cutiei atunci când faci cumpărături și asigură-te că se potrivește culorii tale. Pentru asta ai nevoie de o cutie cu vopseaua aleasă, şerveţele umede (în caz că te pătezi de vopsea pe faţă) şi o perie specială pentru colorarea părului. 

Pasul 1: Nu spăla părul timp de două zile înainte de a îl vopsi. Uleiul natural de pe scalp va fi o barieră împotriva iritaţiei. Persoanele cu pielea hipersensibilă trebuie să îşi facă un test pentru a vedea dacă prezintă reacții adverse. 

Pasul 2: Fă mai întâi un test pe o șuviță. Acest lucru te va ajuta să stabilești timpul necesar de acţionare. Cu cât este mai fin părul, cu atât se va deschide mai repede – este posibil să ai nevoie de 5 până la 10 minute mai puțin față de timpul indicat pe cutie; dacă părul este aspru sau uscat, trebuie respectat timpul recomandat pe instrucţiuni. 

Pasul 3: Pentru a obține o culoare uniformă: prima oară aplică vopsea la o jumătate de centimetru distanță de scalp și continuă spre vârfuri – căldura capului face ca nuanţa să se dezvolte mai repede la rădăcină. Când ajungi la jumătatea timpului de acţionare, revino către rădăcina firului de păr.

  1. Şuviţe 

Cele mai citite articole

Cel puţin o dată în viaţă, femeile îşi fac fac şuviţe blonde. Dacă nuanţa aleasă pentru şuviţe este doar cu o notă mai deschisă, părul va arăta ca și cum ar fi fost sărutat de soare. Spre deosebire de colorarea totală, crearea de şuviţe deschise implică ceva mai multă muncă şi îndemânare. 

Femeile cu experienţă în vopsirea părului acasă pot, inclusiv, să folosească decolorant pentru a obţine o culoare cât mai deschisă. Celelalte se pot ajuta de kiturile disponibile pe piaţă, ce includ toate instrumentele necesare pentru crearea de şuviţe deschise, urmând paşii de mai jos: 

Pasul 1: Odată ce ai făcut un test de șuviță și ai citit instrucțiunile de pe cutie, usucă părul cu feonul, coafează-l și trasează cărarea așa cum ai proceda de obicei. Acest lucru te ajută să stabilești ce părţi vei şuviţa. 

Pasul 2: Deşi în instrucţiuni specifică să scoți fire aleatorii, specialiştii recomandă să începi din față și să lucrezi înapoi spre centru, secționând 10 bucăți cu o lățime de jumătate de centimetru. Pentru un look natural, acestea nu trebuie distanțate uniform.

Pasul 3: Dacă nu utilizezi un kit de şuviţare profesional, încearcă să utilizezi o periuță de dinți pentru a aplica soluția de la rădăcină la vârfuri. Pentru a preveni alunecarea culorii, sprijină fiecare şuviţă departe de cap, cu o dischetă de bumbac.

  1. Cum faci culoarea să reziste

A doua cea mai importantă parte a stăpânirii modului de vopsire a părului acasă este menținerea culorii pe care o aplici părului. Iată care sunt cei mai importanţi paşi în acest sens: folosește produsele adecvate tipului de păr, şamponează cât mai rar (apa este duşmanul părului vopsit, deci, apelează ocazional şi la şamponul uscat) şi folosește măşti de păr de calitate. 

Dacă ai decis să te ocupi singură de colorarea părului tău, nu îți trebuie decât puţin timp pentru a te documenta. Cu răbdare şi experienţă, poţi ajunge la rezultatele dorite fără a mai cheltui sume mari de bani la salon. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole