Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce să instalezi o barieră de ridicare?

Loc de parcare, acces auto la o clădire, intrarea într-o zonă industrială, trecerea frontierei sau stația de taxare, multe locuri necesită utilizarea de bariere de acces. Cu alte cuvinte, acest tip de barieră joacă un rol mai esențial, acela de a asigura securitatea unui  loc în care se adună un anumit număr de oameni. Astfel, atunci când cineva este proprietarul sau administratorul unei afaceri sau este ales să păstreze liniștea sufletească a alegătorilor săi, luarea măsurilor necesare pentru a asigura protecția și bunăstarea acestora este un punct critic, iar utilizarea unor bariere de acces poate fi soluția la multe probleme.

Care este bariera de ridicare?

Bariera de ridicare este un dispozitiv folosit pentru a proteja un anumit loc. În această perspectivă, asigură fluxul de trecere a vehiculelor care intră și ies din localitate. De asemenea, ajută la controlul accesului într-o anumită locație. Aceste locuri pot fi o clădire publică, cum ar fi un aeroport sau un spital, o clădire administrativă, un centru comercial sau chiar o zonă comunitară.

Care sunt motivele utilizării acestui dispozitiv?

Astfel, instalarea unei bariere de acces poate avea diverse avantaje pentru toată lumea. Această alegere poate, de exemplu, permite o economie optimă de timp în cadrul gestionării unei parcări. Într-adevăr, atunci când bariera clasică de parcare nu mai este suficientă sau nu mai este eficientă, nimic nu se aseamănă cu automatizarea instalației. Majoritatea dispozitivelor sunt echipate cu recunoaștere a identității, fie prin inserarea unui cod secret, fie prin introducerea unui card magnetic care va activa dispozitivul și va ridica automat bariera.

Cele mai citite articole

Trebuie menționat, totuși, că prezența unui paznic este necesară pentru a se asigura că nimeni nu încearcă o trecere forțată. Cu toate acestea, instalarea unei bariere automate de ridicare omite astfel nevoia de a angaja o persoană care va fi responsabilă de controlul intrărilor și al intrărilor vehiculelor într-o unitate.

Ce tip de barieră să alegi și pentru ce tip de utilizare?

Alegerea tipului corect de barieră depinde de tipul de nevoie. Astfel, înainte de a alege modelul, poate fi important să identifici clar nevoile. Va fi asigurarea accesului la parcarea unei clădiri sau accesul la un loc public, cum ar fi spațiile administrative, de exemplu. Bugetul trebuie, de asemenea, luat în considerare, deoarece unele dispozitive pot avea un cost mai mare comparativ cu altele. Cu toate acestea, sunt disponibile două tipuri de modele și anume bariera manuală și bariera automată.

Astfel, barierele de acces sunt potrivite pentru locurile cu trafic intens și pentru acces nesupravegheat. De asemenea, acestea sunt proiectate pentru locuri cu riscuri de acte rău intenționate și vandalism și oferă o gamă largă de opțiuni și accesorii pentru a proiecta o soluție personalizată în functie de nevoiele fiecăruia.

Cele mai citite articole