Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Test SSM: care sunt avantajele de care se bucura cei care folosesc aceasta metoda?

Conform legislatiei in vigoare din Romania, angajatii noi din fiecare companie trebuie sa treaca printr-un instructaj de Securitate si sanatate in munca, instructaj in timpul caruia sa invete despre eventualele riscuri cu care s-ar putea confrunta de-a lungul timpului, dar si despre modul responsabil in care trebuie sa actioneze astfel incat sa isi poata desfasura activitatea in conditii optime. Este vorba despre o metoda practica, prin care tinerii si adultii sunt responsabilizati de catre angajatori si prin care li se pune la dispozitie cadrul legal pe care trebuie sa il cunoasca atunci cand sunt in campul muncii, indiferent de nisa in care activeaza. Una dintre cele mai moderne practici pe care angajatorii le au in prezent in vedere este aceea de a da angajatilor un test SSM, cu ajutorul caruia sa verifice cat de atenti au fost acestia in timpul instructajului, dar si cat de mult le servesc informatiile pe care le-au primit.

Ce trebuie sa contina testul?

Pentru a oferi rezultate concludente, testul in SSM trebuie sa contina cel putin intrebari despre fisa postului, echipamentul individual de protectie (daca este czul), intrebari despre primul ajutor (cum se ofera, ce este o fractura, ce trebuie facut in caz de), intrebari specifice fiecarui loc de munca, dar si intrebari despre legislatia aflata in vigoare. In acest fel, angajatorii pun la incercare atentia de care au dat dovada persoanele cu care tocmai au semnate contracte. Este vorba despre o masura ideala prin care informatiile pot fi consolidate.

Cele mai citite articole

Posibilitatea de a relua un test SSM

In cazul in care unul sau mai multi angajati nu raspund corect la intrebarile dintr-un test SSM, ei trebuie sa primeasca sansa de a relua testul, pentru a-si dovedi cunostintele. Este esential ca toate reglementarile oficiale aflate in vigoare sa fie cunoscute de catre indivizi, pentru ca acestia sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii.

Cum se dau testarile?

In ceea ce priveste testarile, ele au loc in mediul online. Mai exact, angajatii primesc acces la o platforma speciala, unde au deja un cont si o parola. Folosindu-le, indivizii acceseaza meniul aplicatiei si nu trebuie decat sa apese pe ,,Incepe testul acum”, pentru a raspunde intrebarilor Atunci cand considera ca au terminat, angajatii pot folosi butonul ,,Trimite” si astfel submiteaza raspunsurile pe care le-au dat la toate intrebarile. In cel mai scurt timp, indivizii primesc o notificare prin care sunt informati daca au trecut testul sau nu.

Cele mai citite articole