Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce să apelezi la servicii funerare oferite de firme cu experienţă

Atunci când o persoană dragă decedează, este important ca persoanele apropiate, care se vor ocupa de înmormântare şi de pomeni, să aleagă o firmă de servicii funerare pe care să poată conta pentru toate operaţiunile specifice. Pentru început este important ca aceste servicii să fie alese ţinând cont de locaţia în care va fi înmormântată persoana decedată şi dacă aceasta se află de exemplu în sectorul 5, atunci se vor alege servicii funerare în Sector 5.

Firmele de pompe funebre asigură toate actele necesare

Un aspect foarte important este faptul că firmele de pompe funebre facilitează obţinerea actelor necesare inclusiv pentru ajutorul de deces deoarece vor furniza toate materialele de care clientul are nevoie pentru a obţine suma aferentă de la instituţia potrivită. De asemenea, pentru cei care nu ştiu exact ce anume trebuie să obţină şi de la cine, tot firmele de pompe funebre sunt şi cele care vor oferi lista cu toate documentele.

Transportul decedatului

În funcţie de locul decesului, există mai multe tipuri de transport pentru care rudele sau prietenii pot opta:

–    transport de la spital la capelă;

–    transport de la capelă la cimitir;

–    transport de la spital acasă, în zonele rurale, unde nu există capele;

–    transport de acasă la cimitir, în zonele anterior menţionate.

Prin urmare, transportul se va face perfect legal, cu o maşină special adaptată în acest sens, astfel încât să nu existe probleme pe parcursul înmormântării.

Oferirea accesoriilor şi articolelor necesare pentru o înmormântare

Pentru o înmormântare făcută corect, conform tradiţiilor româneşti, sunt mai multe articole necesare, de care familia va trebui să ţină cont şi pe care o firmă de pompe funebre le oferă:

Cele mai citite articole

–    batiste;

–    lumânări;

–    prosoape;

–    pernuţă şi interior pentru sicriu;

–    lumânări în formă specială aşa cum sunt cele spiralate;

–    flori sub formă de buchete, jerbe şi coroane;

–    sfeşnice atunci când este necesar.

Acestea sunt cele mai comune articole de care este nevoie la o înmormântare care să respecte tradiţiile. În lipsa unei firme de servicii funerare, care să ştie exact ce trebuie să facă şi ce obiecte trebuie folosite, familia şi prietenii ar trebui să piardă foarte mult timp la magazin, în căutarea lor.

Servicii speciale pentru pomeni şi parastase

Pentru pomeni şi parastase, tot firmele de pompe funebre sunt cele mai căutate iar motivele sunt evidente. După înmormântare familia trebuie să se ocupe de parastas iar în acele momente nimeni nu îşi doreşte să piardă timpul cu aşa ceva. În plus, lipseşte cu siguranţă dispoziţia necesară pentru a găti, din motive obiective. Apelând la o firmă de pompe funebre în sensul acesta se vor obţine cele mai bune servicii de catering şi totul va avea loc mult mai simplu şi mai uşor. Firmele de pompe funebre colaborează şi cu restaurante sau săli de evenimente şi firme furnizoare de preparate alimentare astfel încât pomana să se plieze perfect pe tradiţiile româneşti şi pe obiceiurile populare din zonă.

Cele mai citite articole