Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Implanturile dentare sunt de mai multe tipuri – tu ştii care ţi se potriveşte?

Din fericire, există o rază de speranţă pentru pacienţii care şi-au pierdut unul sau mai mulţi dinţi, iar tehnologia avansată din ultimii ani au determinat că specialiştii în stomatologie să poată afirma cu tărie că implanturile dentare sunt de mai multe tipuri  şi că fiecare cabinet ar trebui să fie dotat în aşa fel încât pacienţii să îşi găsească rezolvări la problemele lor.

Ce beneficii aduce implantul dentar pacienţilor unui cabinet stomatologic?

Pacienţii care se prezintă într-un cabinet stomatologic susţinând că au pierdut unul sau mai mulţi dinţi sau masele şi doresc o soluţie de înlocuire pe o perioadă îndelungată a breşelor edentate au posibilitatea de a apela la varianta implanturilor dentare. Implanturile dentare sunt piese din titan, introduse în osul maxilar, sub gingie, pentru a servi drept suport pentru fixarea unui dinte artificial.

Implanturile dentare au următoarele beneficii pentru pacienţii care se prezinta într-un cabinet stomatilogic cu una sau mai multe breşe edentate, şi anume:

·  o mai bună digestie şi o mai bună sănătate a tractului digestiv. Din cauza lipsei dinţilor, mestecarea alimentelor este foarte greu de realizat, de aceea mâncarea ajunge în stomac foarte puţin mărunțită şi cu foarte multă saliva, iar acest lucru afectează digerarea uşoară şi absorbția nutrienţilor este mult scăzută;

·  o mai bună stimă de sine a pacienţilor care cu toată dantura completă nu se vor mai simţi ruşinate să deschidă gura, să zâmbească sau să vorbească, vor socializa mai bine şi vor avea, de ce nu, mai mult noroc la găsirea unui loc de muncă sau a unui partener de viaţă;

Cele mai citite articole

·  o comunicare mult îmbunătăţită, pentru ca pacienţii nu vor articula greşit cuvintele aşa cum se întâmplă în cazul purtarii unei proteze tradiţionale mobile;

·  o sănătate a cavităţii bucale îmbunătăţită, pentru că implanturile se vor integra foarte bine în gură şi pacienţii vor reuşi să spele şi să întreţină foarte bine dinții restanţi.

Care implant dentar se va dovedi mai bun pentru fiecare pacient în parte?

Implanturile dentare nu sunt standard, ci se vor dovedi utile pentru fiecare pacient în parte, existând posibilitatea efectuării unei comparaţii între implanturile dentare, având în vedere rezistenţa în timp a acestora şi rata de acceptare de către organismul pacientului a dispozitivului stomatologic de tip implant.

Concret, implanturile premium sunt recomandate de către specialişti, fiind mai uşor de integrat în cavitatea bucală a pacienţilor şi făcând corp comun cu osul, ca şi dintele natural, având o garanţie mare şi necesitând renunţarea la fumat şi igiena riguroasă, ca şi în cazul oricărui alt tip de implant dentar.

Este foarte importantă şi alegerea producătorului implantului, la fel ca şi brandul şi preţul de achiziţie, la fel ca şi alegerea medicului stomatolog care va efectua implantul şi procedura respectivă. Pacienţii trebuie să primească sfaturi de specialitate de la medicul cu care decid să colaboreze, elaborând în fiecare caz concret şi un plan de tratament. Implantarea se poate face după igienizarea cavităţii bucale, după eliminarea cariilor şi a inflamaţiei gingiilor, existând o gamă largă de dimensiuni ce acoperă un maxim de cazuri clinice.

Cele mai citite articole