Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tips&tricks: cum să alegi cele mai potrivite anvelope de vară pentru mașina ta personală?

Alternarea cauciucurilor de iarnă cu anvelope de vară este esențială pentru siguranța șoferilor, dar și pentru siguranța celorlalți participanți la trafic. Toți cei care sunt deja în căutarea unor cauciucuri pentru anotimpul cald pot descoperi din rândurile de mai jos care sunt cele mai importante elemente de care trebuie să țină cont, astfel încât să poată lua cea mai bună decizie în acest sens!

Dimensiunea cauciucurilor

Un prim detaliu esențial, de care consumatorii trebuie să țină cont este dimensiunea cauciucurilor. Pentru a afla care este dimensiunea ideală, ei pot citi cartea tehnică a mașinii sau pur și simplu pot studia anvelopele pe care le au deja. Pe piață există o gamă largă de cauciucuri din punct de vedere al dimensiunilor, ceea ce înseamnă că toți șoferii pot găsi ușor ceea ce le trebuie.

Indicele de viteză

Indicele de viteză trebuie și el luat în considerare în privința anvelopelor, indiferent dacă este vorba despre cele de vară sau cele de iarnă. În general, indicele este reprezentat printr-o literă, în funcție de dimensiunea cauciucurilor și se referă la viteza maximă admisă, pe care o pot suporta anvelopele.

În ceea ce privește autoturismele clasice, indicele de viteză variază de la T la Y, adică anvelopele suportă o viteză de la 190 de km/h până la cel mult 300 km/h.

Anvelope de vară în funcție de brand

Șoferii pot ține cont și de brandurile de pe piață. De exemplu, conducătorii auto trebuie să ia în considerare faptul că există brand-uri specializate pe anumite tipuri de anvelope, în funcție de structura acestora, după cum urmează:

·   economice: Tigar, Kleber, Rike, Sava, Debica;

Cele mai citite articole

·   mid-range: Firestone, Fulda, Hankook, Lassa, Nexen, Nokian și Toyo;

·   premium: Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Continental, Bridgestone;

·   de buget: Admiral, Sailun, Taurus, Westlake.

Indice de greutate

Indicele de greutate este un alt aspect extrem de important când vine vorba despre alegerea unor anvelope de vară. Conform specialiștilor în domeniu, acest indice este esențial, întrucât le oferă șoferilor detalii despre greutatea pe care anvelopele o pot susține. În acest sens, posesorii de autoturisme trebuie să știe foarte clar care este greutatea mașinilor pe care le au, pentru a-și putea alege anvelopele.

Nivelul de zgomot

Nivelul de zgomot este și el important în privința anvelopelor de vară. Mai exact, este vorba despre nivelul de zgomot, pe care cauciucurile îl provoacă atunci când autoturismele rulează pe carosabil. De preferat este ca șoferii să aleagă anvelope cât mai silențioase, de calitate, cu ajutorul cărora să se simtă confortabil atunci când conduc.

Știind exact la ce să fie atenți, posesorii de autoturisme vor putea întotdeauna să cumpere cele mai potrivite cauciucuri de vară, pe care să le folosească pe termen lung cu încredere. Astfel de anvelope pot fi cumpărate din timp, încă din ianuarie, februarie, pentru ca atunci când sezonul cald își face simțită prezența, șoferii să fie deja bine pregătiți!

Cele mai citite articole