Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să scăpați de hemoroizi: tipuri, cauze și tratamente

Cum să scăpați de hemoroizi: tipuri, cauze și tratamente

Hemoroizii au provocat dureri și iritații de-a lungul istoriei umane. Cuvântul provine din greacă, „haimorrhoides”, adică venele care sunt susceptibile să deverseze sânge. Dacă ai avut o durere de hemoroizi, nu ești singur. Se estimează că trei din patru persoane vor avea hemoroizi la un moment dat în viața lor. Chiar și Napoleon a suferit de hemoroizi, care l-au distras cu dureri severe în timpul înfrângerii de la Waterloo.

În acest articol, experții noștri medicali vor explica de unde provine durerea hemoroizilor, ce simt hemoroizii și cum sunt diagnosticați. Apoi veți descoperi diferitele tratamente pentru hemoroizi atât acasă, cât și la spital, împreună cu atributele și dezavantajele pozitive ale fiecărui tratament pentru hemoroizi.

În ciuda aspectului lor, hemoroizii trombozați nu sunt de obicei serioși, deși pot fi foarte dureroși. Se vor rezolva singuri în câteva săptămâni. Dacă durerea este insuportabilă, medicul dumneavoastră poate elimina de obicei cheagul de sânge din hemoroidul trombozat, care oprește durerea.

Deși majoritatea oamenilor consideră că hemoroizii sunt anormali, toată lumea ii are.

Pe cine afectează hemoroizii?

Deși majoritatea oamenilor consideră că hemoroizii sunt anormali, aproape toată lumea le are. Hemoroizii ajută la controlul mișcărilor intestinale. Hemoroizii provoacă probleme și pot fi considerate anormale sau o boală numai atunci când aglomerările hemoroidale ale vaselor se măresc.

Hemoroizii apar la aproape toată lumea și se estimează că 75% dintre oameni vor experimenta hemoroizi mărite la un moment dat. Cu toate acestea, doar aproximativ 4% vor merge la un medic din cauza problemelor de hemoroizi. Hemoroizii care cauzează probleme se găsesc în mod egal la bărbați și femei, iar prevalența lor atinge vârfurile între 45 și 65 de ani.

Cele mai citite articole

Se crede că dieta are un impact mare în provocarea și prevenirea hemoroizilor. Persoanele care consumă în mod constant o dietă bogată în fibre sunt mai puțin susceptibile de a lua hemoroizi, în timp ce persoanele care preferă o dietă bogată în alimente procesate se confruntă cu un risc mai mare de hemoroizi.

O dietă săracă în fibre vă poate lăsa constipat, ceea ce poate contribui la hemoroizi în două sensuri.

Hemoroizii externi pot fi resimțiți ca umflături la nivelul anusului, dar de obicei cauzează puține dintre simptomele care sunt tipice pentru hemoroizii interni.

Pentru mulți oameni, durerea hemoroidală revine la ani după tratament.

Cât durează hemoroizii să se vindece?

Pentru mulți oameni, hemoroizii durează și durează. Durerea continuă este deosebit de frecventă pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani. Pentru mulți oameni, durerea hemoroidală revine la ani după tratament, iar pentru mulți alții starea vine și dispare, devenind mai frecventă în timp.

Hemoroizii pleacă vreodată singuri?

Uneori o fac. Hemoroizii mai mici pot dispărea în doar câteva zile. Este o idee bună în acest timp să evitați iritarea în continuare a zonei rectale, păstrând zona cât mai curată posibil.

Cum poți face ca hemoroizii să dispară?

Este posibil ca cazurile mai severe de hemoroizi să nu dispară de la sine. După ce ați încercat remedii casnice, o cremă hemoroizi și opțiuni fără prescripție medicală fără succes, va trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre alte opțiuni de tratament.

Cele mai citite articole