Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să alegi un mixer planetar pentru casă?

Mixerul planetar este un dispozitiv de bucătărie frumos, convenabil și funcțional. Acest dispozitiv în ultimii ani a devenit un echipament familiar pentru multe persoane. Denumirea de „mixer planetar” provine din sistemul utilizat în echipamentul care amestecă aluatul în direcția de rotație a planetelor. 

Acest aparat  înlocuieşte munca manuală printr-un sistem mecanic care permite producerea, în mod continuu a unei cantități mari de aluat şi nu numai. În funcție de modul în care este utilizat acest dispozitiv, alegerea va fi diferită. Aşadar, cum se alege un mixer planetar în funcţie de scopul utilizării?

Criterii de alegere

Tipul de mixer şi distingerea tehnicilor

  • industrial – această varietate de mixere este utilizată în brutarii şi laboratoarele care se ocupă cu coacerea produselor de panificație. Acest model este dotat cu un variator electronic de viteză, transmisie mecanică cu mecanisme de auto-lubrifiere, motor asincron trifazat, invertor electronic și grilă de protecție din oțel inoxidabil, detașabilă pentru curățare. Însă pentru acasă, această opțiune nu este potrivită. Dimensiunile mixerului sunt destul de impresionante. 
  • profesional – sunt folosite în bucătăriile restaurantelor şi în laboratoare. Un astfel de model dispune de un bol pe roți, un variator electronic de viteză cu motoinverter, un panou de control cu ​​ecran tactil cu 3 viteze pre-setate, unelte de transmisie în baie de ulei și un sistem electric cu bol. Pentru casă, aceasta este, de asemenea, o opțiune nepotrivită, atât din cauza costului, cât și din cauza dimensiunii.
  • uz casnic – sunt dispozitive compacte, simple ce pot fi utilizate pentru diferite tipuri de amestecuri si creme. Aceste modele prezintă o construcție robustă, cu strat vopsea rezistentă la zgârieturi şi 3 accesorii incluse: spatulă, ţel și cârlig.

Material bol 

De regulă, se utilizează plastic sau oțel inoxidabil. Ultima opţiune este de preferat, deşi costul este mai mare. 

Volumul bolului 

Cele mai citite articole

La mixerele de uz casnic, capacitatea bolului este de la 3 la 5 litri. Se va alege capacitatea după numărul de membri ai familiei, după volumul de mâncare pregătită. De exemplu, pentru o familie numeroasă un bol de 5 litri va fi suficient.

Puterea motorului 

Alegerea celui mai puternic dispozitiv este, cel puțin, o decizie pripită. De exemplu, o tehnică cu un consum de energie de 2,2 kW pare atractivă, dar va rezista orice cablare la o astfel de sarcină? În acest caz, poate este nevoie de o priză suplimentară și de conexiunea acesteia la panoul de distribuție. Într-un fel sau altul, vor fi necesare costuri suplimentare. 

După cum arată practica, puterea optimă pentru uz casnic variază între 1,5 și 1,8 kW. Echipamentul va funcționa ireproșabil și nu vor exista „surprize” din partea cablării.

Concluzie

Mixerele planetare sunt foarte versatile. De asemenea, funcționează cu zgomot și vibrații minime. S-a afirmat că acestea consumă și mai puțină energie, ceea ce reduce costurile de producție. Siguranța alimentelor sau a altor materiale procesate prin intermediul unui mixer planetar este asigurată. Poate fi întreținut fără a cheltui prea mult și s-a dovedit a fi durabil, cu o durată mai mare de valabilitate. În general, mixerele planetare sunt o alegere bună pentru orice operație de amestecare.

Cele mai citite articole