Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Care este tipul de lapte praf potrivit pentru copilul tău și ce înseamnă de fapt Pre, 1, Comfort, lapte de continuare, anti-reflux

Care este tipul de lapte praf potrivit pentru copilul tău și ce înseamnă de fapt Pre, 1, Comfort, lapte de continuare, anti-reflux

Mulți părinți se întreabă care este cel mai bun lapte praf pentru bebelușul lor. Nu există nimic mai bun decât laptele matern. Oferă substanțe nutritive importante, a căror compoziție este perfect adaptată nevoilor bebelușului. Ingredientele din laptele matern sunt ușor de digerat și întăresc sistemul imunitar. 

Alăptarea ajută și la prevenirea alergiilor, de exemplu la proteinele din lapte conținute în laptele de vacă. Alăptarea și contactul fizic strâns creează o relație emoțională intimă între mamă și copil. Hrănirea bebelușilor cu lapte matern are și avantaje pentru mamă. Alăptarea asigură o regenerare mai rapidă a corpului după naștere. 

De asemenea, arde calorii în timpul alăptării și reduce riscul de cancer mamar. Laptele matern s-a dovedit a fi cel mai bun aliment pentru bebeluși, în special pentru nou-născuți. Dar mamele nu își doresc întotdeauna să alăpteze bebelușii sau nu îi pot alăpta. Nu ar trebui să ai sentimente de vinovăție, deoarece există o gamă largă de lapte praf de înlocuire pentru bebeluși, care poate furniza o cantitate adecvată de nutrienți vitali.

Cum se face laptele praf?

Cele mai citite articole

Laptele pentru bebeluși fabricat industrial, este adaptat nevoilor nutriționale și sistemului digestiv încă imatur al sugarilor și, prin urmare, este aproape la fel de sănătos ca laptele matern. Produsele din lapte praf sunt similare cu laptele matern și se bazează de obicei pe lapte de vacă sau, în mai puține cazuri, pe lapte de capră. Producătorii respectivi obțin laptele praf dintr-un lapte special adaptat printr-un proces de uscare de înaltă calitate. 

După ce lichidul a fost complet extras din laptele pentru bebeluși, laptele praf de înaltă calitate rămâne. Acest lucru poate fi acum readus în forma sa potabilă prin adăugarea de apă. Laptele praf pentru bebeluși este verificat și produs în mod regulat în conformitate cu îndrumări stricte pentru alimentele pentru copii, în ceea ce privește calitatea materiei prime, producția și ambalarea.

Prima dată în fața raftului cu lapte praf pentru bebeluși

Când părinții se găsesc pentru prima dată în fața raftului cu lapte praf pentru bebeluși, sunt deseori copleșiți de gama largă de produse și nu știu care lapte este cel mai potrivit pentru bebelușul lor. Nu este de mirare că astăzi există nenumărate tipuri diferite de lapte praf, iar termeni precum pre-lapte, lapte de continuare sau alimente HA, dar și 1, 2 etc., confort, anti-reflux care apar pe ambalajul colorat, îi copleșesc pe părinți.

Primul lucru de care ar trebui să ții cont mai întâi, este tractul digestiv al nou-născutului. Acesta trebuie să învețe să funcționeze corect, deoarece poate digera lent carbohidrații și lactoza. Dacă se confruntă cu prea multă muncă atât de devreme, există riscul de tulburări digestive, alergii sau, în cel mai rău caz, leziuni renale severe. Din acest motiv, mai ales în primele câteva luni de viață, trebuie să se acorde atenție asigurării laptelui praf potrivit bebelușilor.

Cele mai citite articole