Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum poţi detecta camere şi microfoane spion – ghid util

Arta spionajului este veche de când lumea. Dacă astăzi tehnicile tind să fie mai rafinate, mai sofisticate și mai ales discrete, principiul rămâne același: a vedea și a auzi, fără a fi văzut și auzit. 

Pentru a realiza acest lucru, sunt utilizate diverse instrumente. Și tocmai aceasta este problema: astfel de instrumente nu mai sunt apanajul serviciilor de informații. Acum oricine poate spiona de oriunde. Legea a impus limite privind utilizarea instrumentelor de spionaj, dar atâta timp cât nu este detectat nimic, nu există nicio infracțiune. Nimeni nu poate accepta ideea de a fi spionat dintr-un motiv sau altul, aşadar, trebuie identificate semnele spionajului. 

Camere și microfoane spion utilizate frecvent

Cei care au urmărit filmele care prezintă agenți secreți, probabil că sunt familiarizați cu instrumentele pe care le folosesc serviciile de informații. Cele mai populare sunt microfonul discret cu înregistrare spion și camera spion. Aceste două echipamente se pot strecura în diferite obiecte și pot fi plasate oriunde. 

De obicei, microfoanele și camerele sunt folosite astăzi pentru spionajul profesioniștilor sau a persoanelor fizice. De exemplu, unii lideri de afaceri le folosesc pentru a-și monitoriza angajații. La nivel intern, nu este neobișnuit ca unii soți să folosească un microfon spion împotriva partenerului lor. 

Cum pot fi detectate camerele spion și microfoanele?

Cele mai citite articole

Oamenii sunt din ce în ce mai creativi când vine vorba de locația ideală pentru a ascunde instrumentele de spionaj. În filme, aceste dispozitive pot fi ascunse într-un breloc, buton sau stilou. La fel este și în viața reală. Așadar, oamenii trebuie să fie foarte vigilenți.

Controlul reţelei Wi-Fi

Mulți folosesc acum Wi-Fi, deci nu mai sunt necesare cabluri. Astfel, prin accesarea la reţeaua Wi-Fi, spionul poate obține cu ușurință înregistrări de la distanță cu un computer extern. Pentru a detecta acest tip de instalare, trebuie verificat routerul sau rețeaua Wi-Fi, pentru a găsi orice dispozitive suspecte asociate acestuia. Odată ce au fost detectate, tot ce trebuie făcut este ștergerea acestora din lista dispozitivelor înregistrate. În principiu, o astfel de manevră ar trebui să îi împiedice pe spioni să capteze datele prin internet.

În cazul în care gadgeturile își folosesc propriul hotspot sau au propria cartelă SIM, acestea nu vor fi conectate la router. Într-un astfel de context, cu smartphone-ul, se poate detecta prezența, apoi, utilizând un jammer Wi-Fi sau un jammer GSM, se pot bloca semnalele.

Detectarea nocturnă

Multe camere mici fac zgomote abia audibile la intervale regulate în timpul funcționării. În liniştea nopţii este posibil ca aceste zgomote să fie auzite și localizate. Alternativ, se poate stinge lumina normală a casei și se poate vedea ascunsă în întuneric, lumină minusculă a LED-ului care planează deasupra camerelor atunci când sunt aprinse.

Folosirea unui detector camere 

Acesta este un dispozitiv conceput pentru a localiza microfoane ascunse, camere sau trackere GPS. Este mic, portabil și ușor de utilizat. Permite detectarea frecvențelor radio emise de cookie-uri. Unele folosesc detectarea sunetului, în timp ce altele au un afișaj grafic cu o curbă oscilantă. Cu cât persoana se apropie cu detectorul de aparatura spion, cu atât semnalul emis de acesta este mai puternic.

Cele mai citite articole