Cum foloseşti gemul de aronia în dieta zilnică şi de ce?

Dulceata de aronia este unul din preparatele dulci ce pot fi consumate de către diabetici. Acesta este preparat după o reţetă foarte bine pusă la punct, pentru a rezulta un preparat care aduce o nouă aventură papilelor gustative şi care aduce toate beneficiile acestui superfruct în organismul consumatorilor.

Gemul din fructe de aronia este preparat numai pe bază de ingrediente de înaltă calitate, naturale, sănătoase, fără adaos de zahăr, de conservanţi, îndulcit doar cu suc de măr. fructele de aronia bogate în vitamine, dar şi vitamina C, sucul de mere şi pectină, un ingredient natural din fructe sunt singurele care stau la baza acestui preparat, toate ingredientele fiind certificate organic şi bio.

De ce nu trebuie să lipsească gemul de aronia din dietă zilnică a consumatorilor şi cum poate fi consumat?

Cele mai citite articole

Întins pe o felie de pâine prăjită, pe o clătită sau aşezat deasupra grisului cu lapte, gemul de aronia este o variantă perfectă de dulce sau de gustare. Un borcan cu dulceaţă de aronia delicioasă poate fi folosit în mai multe moduri, mai puţin plictisitoare decât clasica felie de pâine cu gem. 

Dintre toate variantele de fructe exotice, aronia şi-a câştigat popularitatea şi renumele pe care le merită. Gemul de aronia poate fi consumat la micul dejun, dar şi în gustări sau în diferite preparate dulci folosite ca şi deşert, în îngheţate, chiar şi la torturi. Pentru a include dulceaţa de aronia în dieta zilnică, se recomandă următoarele metode de a combina acest delicios şi sănătos ingredient:

  • iaurt aromat cu gem de aronia. Fie că este adăugat în iaurtul grecesc simplu sau în iaurtul natural cu foarte puţine grăsimi, gemul de aronia este ideal pentru a prepara o gustare dulce şi sănătoasă;
  • brânză cu gem de aronia. O felie de brânză Cheddar sau Brie unsă cu gem de aronia pe ambele părţi şi înfăşurată în folie de aluminiu şi lăsată la cuptor pentru câteva minute va reprezenta o gustare sau un mic dejun sănătos şi săţios;
  • sos cu gem de aronia pentru carnea la grătar sau la cuptor. Friptura la cuptor sau pe grătar poate fi “acompaniata” de un delicios sos dulce acrişor cu gem de aronia;
  • cocktail cu aromă intensă de aronia. Se poate combina aroma cocktailurilor cu dulceaţă de aronia;
  • topping pentru deserturi. Gemul de aronia se poate folosi ca şi topping pentru deserturi sau ca şi ingredient pentru diferite pandişpanuri sau prăjituri;
  • topping pentru clătite sau pentru îngheţată, combinaţia ideală pentru un desert delicios;
  • ingredient pentru tarte, tartele cu gem sau cu dulceaţă fiind preparate extrem de sănătoase şi de uşor de preparat în casă;
  • cornuleţe cu gem de aronia. Nu în ultimul rând, gemul de aronia poate înlocui cu succes rahatul turcesc, ciocolată sau alte tipuri de gem folosite pentru a umple cornuleţele.

Cele mai citite articole