Știți ce înseamnă să fii garant al împrumutului? Și știți ce responsabilități are garantul împrumutului? În rândurile următoare vă vom explica la ce trebuie să aveți grijă pentru a nu cădea într-o situație în care achitați datoriile altor persoane.
Fiecare sau cel puțin majoritatea băncilor necesită furnizarea unei garanții înainte de a acorda un credit unui client. Acesta este un fel de asigurare a băncii împotriva neplății datoriei. Atunci când clientul solicită un credit ipotecar, el se angajează în proprietatea sa, care în caz de neplată a creditului este confiscată de bancă. Cu toate acestea, atunci când acordă un împrumut de consum, banca poate solicita un garant (garant) de la care să își ceară banii în caz de neplată.
Iată ce trebuie să știți despre cauțiune înainte de a fi de acord să fiți garantul cuiva:
1. Ce condiții trebuie să îndeplinești?
Deși garantul nu retrage suma, în majoritatea cazurilor este răspunzător solidar pentru rambursarea împrumutului. Înainte de a deveni garant, banca vă va verifica venitul lunar pentru a vă asigura că puteți plăti ratele dacă este necesar.
2. Verificați condițiile de împrumut
Înainte de a semna contractul de garant, trebuie să verificați valoarea și durata dobânzii la împrumut, care sunt comisioanele restante, dacă există condiții suplimentare la împrumut, starea financiară a împrumutatului.
3. Ce se întâmplă atunci când una dintre părțile la împrumut se schimbă?
În timpul rambursării împrumutului, una dintre cele două părți poate fi înlocuită. Compania de creditare se poate modifica dacă, de exemplu, este transferată altor proprietari. Apoi, ca garant, rămâneți debitor conform vechilor condiții ale împrumutului.
În lumea precară de astăzi, nimeni nu vrea să fie responsabil pentru datoriile altora. Cu toate acestea, atunci când se retrage dintr-o bancă, acest lucru este aproape imposibil, deoarece majoritatea băncilor necesită garanți.
Sursă: http://creditonline-24.com/