Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum este abordată o icoană și care lucruri nu sunt acceptabile?

În fața icoanei trebuie să fii curat, cu mâinile și fața spălate și cu dispoziție bună. Nu contează dacă vă aflați într-un templu sau în fața unei icoane acasă. Este de dorit să fii chiar îmbrăcat corespunzător fără să te dezbraci. Pentru doamne, rochia sau fusta ar trebui să acopere genunchii. Stai liniștit în fața icoanei, fără o solemnitate inutilă și destul de liniștit, dar roagă-te conștient, împărtășește, vorbește sincer și profund de la tine, spune ceea ce te îngrijorează.

Este posibil să știți o rugăciune adecvată prilejului și să o spuneți în liniște sau în mintea voastră, dar vă puteți folosi și cuvintele, dar, așa cum am spus, ar trebui să fie din inimă și să transmită mesajul pe care îl purtați în voi.

Atitudine și comportament față de icoanele din biserică

Locul comuniunii cu icoana în zilele lucrătoare și sărbătorile este biserica. Acolo icoanele poartă mai multă putere, deoarece sunt iluminate și sunt făcute conform tuturor regulilor Bisericii Ortodoxe. Se intră și el într-o biserică cu gânduri curate. În prag, ar trebui să vă treceți, să intrați cu smerenie și să vă îndreptați spre altar și iconostas.

Puteți aprinde o lumânare și arăta spre icoana cu imaginea Mântuitorului, a Maicii Domnului sau a unui sfânt specific. Nu peste tot călugării permit, mai ales în bisericile monahale mari, să atingă icoana. Cu toate acestea, dacă o faceți, ar trebui să o atingeți cu mâna dreaptă, dar nu în mijlocul unde este imaginea, ci în lateral, în unele dintre colțurile sale. Spune rugăciunea pe care ai pregătit-o, spune Amin și încrucișează-te de trei ori.

Cele mai citite articole

După rugăciune poți săruta icoana, dar, așa cum am spus, trebuie să fii curat, umil, tot felul de rujuri și substanțe colorante sunt interzise. Amintiți-vă că pictograma este un atribut sacru, deci nu ar trebui să o profanați în niciun fel.

Mai multe despre rugăciune

Nu trebuie să spui o rugăciune când stai în fața unei icoane, dar probabil că e mai probabil să te rogi. Rugăciunea necesită, de asemenea, o mare umilință și concentrare pentru a transmite mesajul care este menit să ajungă la Cel Preaînalt.

Există, de obicei, mai multe rugăciuni în calendarul ortodox pe care le poți învăța și spune cu ocazia. Când îți iei timp pentru a învăța rugăciunea, deoarece este canonică, este cu siguranță o faptă care îi place lui Dumnezeu, dar uneori pur și simplu nu ai timp pentru ea. Atunci ajutorul este rugăciunea care izvorăște adânc din inima și sufletul tău, rugăciunea pe care o spui cu vocație. Pentru a nu avea prea multe cuvinte deșarte despre acest subiect, este suficient să citești un verset din Evanghelia după Matei, capitolul 6: „Și când te rogi, intră în dulapul tău; pe ascuns, și Tatăl tău care vede în secret va fi te răsplătește deschis.

Rugăciunile sunt recitate și în biserici, iar mulți oameni profită de acest lucru pentru că sunt recitați de preoți în zile speciale și la cererea oamenilor în funcție de problemele de sănătate pe care le au.

Sursă: atelier-de-icoane.ro

Cele mai citite articole