Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beneficiile terapiei psihologice online

Atunci când oamenii nu mai au suficiente resurse personale pentru a face față rolurilor şi responsabilităţilor de zi cu zi, terapia cu un este cea mai eficientă cale de a depăşi astfel de momente. 

Datorită noilor tehnologii, oportunitățile de a participa la terapia psihologică au crescut, pacientul nu mai trebuie să meargă la o clinică psihologică pentru tratament, va putea beneficia de ședințele terapeutice din faţa propriului computer. 

De ce este bine să mergi la terapie?

Motivele pentru care o persoană decide să meargă la terapie sunt foarte diverse De exemplu, o ceartă cu un partener, o situație stresantă la locul de muncă sau o criză existențială. Deși mulți oameni cred că o vizită la un psiholog este necesară doar atunci când persoana suferă de o problemă gravă, adevărul este că oricine poate beneficia de ajutorul unui psiholog profesionist.

Cele mai citite articole

Psihoterapia oferă instrumentele necesare care ajută oamenii să se simtă mai pregătiți emoțional și îi învață să se confrunte cu orice adversitate care poate apărea de-a lungul vieții. A merge la terapie psihologică nu este doar o acțiune îndrăzneață, ci și o decizie inteligentă. 

În general, terapia psihologică oferă următoarele beneficii:

  • îmbunătăţeşte bunăstarea mentală și sănătatea emoțională;
  • oferă instrumente pentru a gestiona mai bine problemele de zi cu zi, relațiile interumane și conflictele care pot apărea de-a lungul vieții;
  • oferă mai multă putere în fața problemelor vieții;
  • ajută oamenii să trăiască în armonie.

Ședințele de terapie sunt confidențiale, ceea ce permite pacientului să se simtă confortabil și să-şi exprime sentimentele și gândurile care îl supără și îngrijorează.

Beneficiile terapiei online

Terapia online a câștigat popularitate în ultimul deceniu, deoarece mulți pacienți consideră util acest tip de serviciu. Diferite centre s-au alăturat acestui tip de psihoterapie, realizând beneficiile acesteia. Care sunt aceste beneficii? 

  • Anonimatul – unora le este greu să meargă la un centru psihologic pentru tratament, deoarece nu le place atunci când oamenii cred că au probleme din cauza stigmatului social care este încă asociat cu terapia (din fericire din ce în ce mai puțin). Terapia online de acasă face ca pacienții să rămână ușor anonimi.
  • Confort – unul dintre marile avantaje ale terapiei online este confortul său. Acest lucru este deosebit de pozitiv pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau care locuiesc departe de un oraș în care sunt oferite aceste servicii psihoterapeutice.
  • Monitorizare continuă – este, de asemenea, crucială pentru persoanele care au urmat terapie psihologică într-un anumit centru şi care au părăsit orașul din diferite motive (de exemplu, noul loc de muncă sau din cauza unor probleme familiale). Prin păstrarea legăturii cu psihoterapeutul, terapia online va facilita atingerea unor niveluri mai ridicate de satisfacție și bunăstare. Acest lucru este foarte important, având în vedere că succesul intervenției este legat de gradul de angajament și consistență pe care pacientul îl manifestă în ședințe.
  • Program flexibil – unul dintre marile avantaje ale terapiei online este acela că permite pacientului alegerea orelor potrivite fără a interfera cu activități precum muncă sau studiul. Acest lucru îl ajută pe client să adapteze terapia la programul și ritmul său de viață.

Cele mai citite articole