Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce Airsoft este un sport atât de îndrăgit?

Airsoft este un joc distractiv de simulare militară care reda acțiunea câmpului de luptă la maxim realism. Jucătorii se împart în echipe și folosesc replici complet realiste ale armelor de luptă, trăgând mingi de plastic de 6 mm pentru a lovi adversarii.

Adesea, oamenii asociază airsoft-ul cu paintball, spre deosebire de paintball, în Airsoft bilele nu lasă urme vizibile, iar replicile pentru airsoft sunt mai realiste, mai de anvergură și mai precise decât markerii paintball. 

Acest lucru face ca Airsoft-ul să fie și mai aproape de lupta reală și permite jucătorilor să se cufunde într-o experiență de acțiune de neuitat. Se folosesc tactici și echipamente militare reale și există replici ale tuturor calibrelor de arme – pistoale, carabine, lunete, grenade și chiar lansatoare de grenade.

Cum se joacă?

Airsoft este un joc sportiv pentru distracție. Cel mai adesea, jucătorii sunt împărțiți în echipe și joacă anumite scenarii – de la o contra-luptă standard între echipe până la îndeplinirea unor misiuni complexe. Învingerea adversarului are loc atunci când mingea loveşte corpul, iar adversarul învins trebuie să recunoască loviturile primite – este latura fair play a jocului. Jocurile se desfășoară sub supravegherea arbitrilor. Acest lucru asigură respectarea regulilor și momente plăcute pentru toți participanții. 

Echipament de protecţie

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai importante și absolut obligatorii părți ale echipamentului fiecărui jucător Airsoft sunt ochelarii. Aceştia trebuie să aibă protecție balistică și să acopere complet ochii. Purtarea ochelarilor de protecție în timpul jocului este absolut obligatorie! În plus, ca parte a echipamentului de protecție inclus în unele pachete, se va primi o mască de sârmă pentru a proteja fața.

Tipuri de replici

„Armele” Airsoft sunt numite replici – ele pot fi clasificate drept „puști” cu aer și se încadrează în trei categorii principale în funcție de modul lor de funcționare – Spring, Gaz (CO2, Gaz verde, HPA) și Electric (din engleză AEG – arme electrice automate).

  • Replicile cu arc au un mecanism pneumatic simplu și trebuie încărcate manual după fiecare lovitură.
  • Replicile de gaze utilizează diferite tipuri de gaze pentru a funcționa – CO2, gaz verde sau aer comprimat în butelii specializate (pentru replicile HPA). Pistoalele și grenadele de replică funcționează cel mai adesea cu gaz.
  • Replicile electrice sunt cel mai comun tip de armă în Airsoft. Acestea folosesc o baterie și un motor electric pentru a acționa mecanismul pneumatic. Sunt cele mai folosite arme airsoft în timpul jocului, deoarece sunt foarte fiabile și ușor de utilizat.

Puterea indicilor

Munițiile Airsoft, sub formă de bile de plastic de 6 mm, au greutăți diferite (cel mai adesea de la 0,20 g la 0,50 g). Sunt declanșate la viteze diferite, în funcție de tipul de replică și de puterea acesteia. De la aproximativ 80 m / s pentru replicile de pistoale, aproximativ 120 m / s pentru replicile de carabine și până la aproximativ 180 m / s pentru cele ale lunetiştilor. 

Airsoft ca hobby

Airsoft-ul este un sport extrem de îndrăgit ce poate deveni un hobby. În ţară există numeroase cluburi ce practică acest sport în cadru organizat cu scop recreativ. 

Cele mai citite articole