Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Servicii moderne de protecţie a muncii şi recomandări în cazul controalelor ITM

Din fericire, în societatea modernă actuală, oferta de servicii protecţia muncii nu se mai limitează numai la serviciile asigurate de un inspector în cadrul companiei sau de către un angajat special instruit în acest sens, ci reprezintă aplicaţii utile special concepute pentru securitatea şi sănătatea în muncă, alături de situaţiile de urgenţă şi prevenirea şi stingerea incendiilor. Aceste domenii complexe sunt necesare în practicarea activităţilor de serviciu, atât pentru firmele mici sau abia înfiinţate, cât şi pentru firmele mari şi corporaţii.

Avantajul progresului modern este că protecţia muncii se mută în online, inclusiv instructajul s-a transformat în e-learning, prin intermediul persoanelor instruite în acest sens.

De ce să alegi o aplicaţie de protecţie a muncii?

Aplicaţiile de protecţia muncii se adresează companiilor, specialiştilor, începătorilor în domeniile PSI şi SSM, fiecare pachet fiind special conceput pentru firmele mai mari şi mai mici. Necesitatea de a apela la o aplicaţie de protecţia muncii porneşte de la ideea de a gestiona documentaţia, personalul, punctele de lucru, scurtând timpul şi eliminând costurile de deplasare, iar modulul de rapoarte are rolul de a eficientiza la maximum timpul de lucru.

Aceste aplicaţii de protecţie a muncii se adresează atât firmelor cu multe puncte de lucru şi cu mulţi angajaţi, cât şi firmelor abia înfiinţate sau firmelor mici, care nu dispun de un specialist în domeniile de situaţii de urgenţă şi protecţia muncii.

În plus, aplicaţiile de protecţia muncii sunt cursuri vitale pentru orice antreprenor ocupat, cu timpul limitat, care îşi doreşte să economisească timp şi bani şi să aibă o firmă performanţă. Aceasta aplicaţie este utilă atât celor interesaţi de acest domeniu, cât şi celor implicaţi în desfăşurarea activităţii de securitate şi sănătate a muncii la locul de muncă.

Ce se întâmplă în cazul unui control de la ITM- SSM? Cum trebuie să se pregătească antreprenorii?

În cazul în care se anunţa un control ITM, iar antreprenorii sunt la început de drum, trebuie să cunoască toate legile pe care trebuie să le respecte în acest sens. Legislaţia se schimbă frecvent şi de cele mai multe ori acest lucru este greu de înţeles. În primul rând, antreprenorii nu trebuie să se panicheze, este un control cât se poate de normal pentru care trebuie să se pregătească.

Inspecţiile ITM pot fi de tip:

·   control de campanie- cea mai cunoscută formă de control, care vizează muncă fără forme legale sau verificarea măsurilor pentru protecţia salariaţilor în condiţii extreme;

Cele mai citite articole

·   control tematic – ce implică legiferarea unor clauze prezente în contracte sau aspecte legate de legalizare;

·   control de fond – care se desfăşoară mai ales în întreprinderile mari şi care are ca şi scop verificarea modului în care angajatorii respectă legislaţia muncii în vigoare.

Pentru controlul ITM, se vor pregăti următoarele acte:

·   registru unic de control;

·   actele firmei;

·   evidența salariaţilor – întregul registru;

·   dosarele angajaţilor deţinute de departamentul de resurse umane;

·   contract colectiv de muncă;

·   regulament de ordine interioară.

Cele mai citite articole

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!