Vrei produse de vopsit și întreținut părul calitative, la un preț accesibil? Atunci dă click pe shopeo.ro!
Înainte însă de a le folosi citește și sfaturile ce urmează.
1. Pregătește-ți cu atenție părul înainte de colorare
Înainte de colorare este esențială îngrijirea părului, să îl hrănești și să îl hidratezi așa cum trebuie. Folosește măști și balsamuri potrivește și evită abuzul în folosirea uscătorului. Ai grijă să ai părul foarte curat, liber de impurități pentru o mai bună aderență a vopselii pe care urmează s-o aplici.
2. Nu te spăla imediat după vopsire
Când te vopsești, așteptă cel puțin 48 de ore înainte de a-ți spăla firele. Idealul este să stai până la trei sau patru zile. Acest lucru se datorează faptului că va oferi vopselei de păr mai mult timp pentru a se atașa de podoaba capilară.
3. Alege produsele de colorare și îngrijire potrivite pentru părul tău
Acasă, folosește produse de îngrijire care împiedică estomparea culorii. Evită produsele cu alcool și sulfați, pentru a permite culoarea să rămână strălucitoare pentru mai mult timp.
În cazul părului a cărui decolorare nu este un motiv de îngrijorare (precum ar fi părul blond sau grizonat), poți folosi produse cu sulfați, nu în ultimul rând deoarece sulfații blânzi aduc o culoare mai galbenă și mai strălucitoare părului blond, în timp ce pigmenții purpurii neutralizează reflexii galbene.
4. Alege măștile potrivite pentru întreținerea părului tău
Indiferent dacă părul tău este deteriorat sau nu, este foarte important că să incluzi folosirea măștilor de păr vopsit în rutina ta. Nu numai pentru întreținere, ci și pentru a-i asigura o culoare sănătoasă și luminoasă.
5. Folosește apa rece la clătirea părului
Spălăturile cu apă fierbinte ridică cuticulele de pe stratul exterior al firului de păr, conducând la pierderea umezelii și la încrețirea acestuia. Ar trebui să-ți clătești cu apă rece părul pentru a sigila cuticulele, pentru a controla aspectul încrețit și pentru a-ți defini mai bine culoarea.
6. Păstrează o distanță de siguranță dacă folosești feonul
Dacă nu poți renunța de uscător, ține-l la o depărtare de măcar 15 centimetri de păr. Încearcă totuși ca să reduci frecvența de utilizare a instrumentelor de styling, deoarece acestea contribuie la estomparea culorii. Lasă-ți părul ca să se usuce mai degrabă natural, la aer. Când nu este posibil, aplică mai întâi un produs de protecție termică și optează pentru o placă ceramică pentru coafatul de ocazie.
7. Tunde-ți părul regulat
Pentru a avea părul puternic și sănătos, acesta trebuie scurtat frecvent. Procedând astfel la fiecare două sau trei luni vei ocoli apariția vârfurilor despicate, slăbirea și ruperea părului. În plus, se va îmbunătăți considerabil aspectul general al coafurii.
8. Fii atentă la ceea ce mănânci
Suntem ceea ce mâncăm și acest lucru se reflectă exterior în aspectul pielii, al unghiilor și al părului. Urmează și tu o dietă bogată în fier (carne, pește, ouă), unul dintre cei mai mari întăritori capilari, și nu uita de vitamina A, prezentă în morcovi, ardei sau cartofi dulci, care dă strălucire părului și hidratează pielea capului.
9. Ferește-te de soarele în exces
Expunerea directă la soare și razele UV nu numai că deteriorează părul, ci și estompează nuanța vopselii aplicate. Asta deoarece soarele luminează firul de păr în mod natural și rupe legăturile chimice prezente în vopseaua aplicată. Pentru a preveni acest lucru, protejează-ți coafura cu pălării sau spray-uri speciale pentru păr.
10. Spală-te pe cap de un număr rezonabil de ori
Dacă ai părul uscat și fragil, una dintre cele mai bune modalități de a-l menaja este prin spălarea lui ceva mai rară, nu de 1-2 ori pe zi. Spălările prea frecvente îndepărtează uleiul natural produs de scalp, esențial pentru hrănirea podoabei capilare.
Aplică tratamente corecte cu regularitate pe păr
Tratamentele pentru păr, fie că sunt pe bază de remedii naturale sau produse calitative de laborator, sunt perfecte pentru a îngriji părul atunci când vine vorba de colorare și decolorare. Specialiștii recomandă folosirea măștilor cu ulei de cocos, măsline, migdale, avocado sau ou. Nu uita nici de valoroasele uleiuri pentru păr.
Evită coafurile strânse
Cel puțin în perioada în care faci un tratament de reparare a părului de daunele provocate de uscare și colorare, procedee care tind în mod obiectiv ca să-l slăbească, evită acest tip de coafură, mult prea strânsă. Va stresa prea mult părul, va pune prea multă tensiune în foliculul pilos, favorizând ruperea și căderea firelor de păr. Alege mai degrabă coafuri ușoare, libere, la fel de cool.
Și nu uita: pentru produse de îngrijire a părului merită să accesezi și tu site-ul shopeo.ro!