Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Importanta achizitionarii unor baterii auto de calitate

Nu de putine ori se intampla ca in timpul unei calatorii lungi, soferul sa aiba neplacuta surpriza de a vedea ca autoturismul sau nu mai functioneaza. Poate fi de-a dreptul devastator momentul in care acesta ramane blocat noaptea intr-un loc in care nu are semnal la telefonul mobil sau in contextul in care conditiile meteorologice nu sunt prea favorabile. In cele mai multe dintre cazuri, acest lucru se datoreaza stricarii bateriei auto. 

Asa ca, atunci cand soferul are in plan sa plece intr-o calatorie lunga, trebuie sa ia in considerare verificarea starii bateriei sale auto, daca functioneaza in parametri optimi sau daca trebuie sa fie incarcata, inlocuita. 

In medie, o baterie are o durata de viata de 3-5 ani, insa, acest lucru este influentat si de felul in care este intretinuta. Bateria auto isi poate prelungi sau scurta capacitatea de rezistenta in functie de modul in care a fost intretinuta.  

Care sunt beneficiile folosirii unei baterii auto de calitate?

Densitate mare de energie. Datorita folosirii unei baterii auto de calitate, se pot obtine puteri nominale ridicate. Acest lucru ofera o experienta de condus mult mai placuta pentru sofer, dar ii ofera si siguranta ca bateria functioneaza cum trebuie.

Intretinere redusa. Unul dintre cele mai ravnite beneficii ale bateriilor auto este intretinerea cat mai redusa, pentru ca nimeni nu-si doreste sa-si foloseasca timpul cu diverse practici de intretinere pentru ca bateria sa ofere performante ridicate. 

Incarcare rapida. O baterie auto de calitate are capacitatea de a se incarca rapid. Nicio persoana nu-si doreste ca procesul de incarcare al bateriei sa dureze prea mult, iar acest lucru nu se intampla in cazul in care se achizitioneaza o baterie auto de calitate superioara.

Cele mai citite articole

Greutate redusa. In ciuda a ceea ce se crede despre lucrurile calitative, bateriile auto mai usoare sunt o varianta mult mai buna de luat in considerare decat cele grele. 

Descarcare lenta. Un aspect care poate fi destul de neplacut pentru soferi consta in descarcarea rapida a bateriei auto. Acest lucru se intampla in contextul in care respectivul produs nu este tocmai calitativ sau este folosit de prea multa vreme, astfel incat nu mai ofera randamentul maxim. In ceea ce priveste o baterie auto calitativa, lucrurile stau altfel. Are capacitatea de a rezista mai bine indiferent de conditiile in care este tinuta si procesul de descarcare este unul lent. 

Longevitate. Bateriile noi, de calitate, au o durata de viata destul de lunga. Acestea pot fi considerate a fi chiar investitii, pentru ca odata ce sunt achizitionate, soferul nu va mai fi nevoit sa mai cumpere alta in viitorul apropiat.  

Cum se poate mentine buna functionare a bateriei auto?

Bateria auto trebuie sa fie verificata periodic. In cazul se remarca depuneri de praf, este necesar ca aceasta sa fie stearsa. Cu timpul, praful sau impuritatile pot duce la degradarea bateriei. Insa acest lucru poate fi evitat foarte usor. 

Bateria auto trebuie sa fie acoperita sau imbracata intr-o husa izolatoare. Pentru ca proprietarul autoturismului sa se asigure ca bateria va functiona bine si in viitor, este necesar sa o protejeze de schimbarile extreme de temperatura, asezand pe aceasta o husa izolatoare protectoare.

Bateria trebuie sa fie bine fixata. Daca in timpul accelerarilor sau franarilor bruste bateria nu este bine fixata, acest lucru poate sa o defecteze in timp. Asa ca este recomandat ca inainte de plecarea la drum sa se verifice daca bateria este bine prinsa sau mai trebuie sa se mai stranga unele suruburi.

Prin urmare, bateria auto este o componenta foarte importanta a autoturismlui fara de care nu poate functiona, asa ca este necesar ca aceasta sa fie de calitate, dar sa fie si intretinuta pe masura, pentru a rezista cat mai multa vreme.

Cele mai citite articole