Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Butelii gaz GPL pentru confortul casei tale

Daca conducta principala de gaz nu a fost inca conectata in zona ta si exista intreruperi in alimentarea cu energie electrica, butelia cu gaz GPL in astfel de cazuri, este un adevarat salvator. Cu butelii gaz GPL poi sa gatesti mancare, sa pornesti generatorul, sa incalzesti casa. Poate vei obiecta argumentand ca o butelie de gaz este un lucru nesigur, ca exista cazuri de explozii, deoarece gazul in stare comprimata sau lichefiata se afla in butelie sub presiune mare. Intr-o butelie gazul este plasat sub presiune inalta si difera ca material de fabricatie, forma, culoare si volum, atunci cand este destinata centralei termice de incalzire.

Ce este gazul GPL?

Propanul sau gazul GPL este o sursa de energie versatila care este utilizata pentru multe aplicatii private si comerciale. De cele mai multe ori, cei doi termeni sunt folositi in mod sinonim. Domeniul de utilizare a buteliilor de gaz GPL cu volume mari de 60, 83 sau 150 litri de culoare verde sunt utilizate pentru centrale termice cu 2 posturi, 3posturi, 4 posturi si chiar 6 posturi. 

O butelie de gaz GPL poate fi utilizata pentru a conecta nu numai incalzirea, ci si aragazul, cuptorul, incalzitorul de terasa, gratarul si alte aparate care pot fi alimentate cu aceasta sursa de combustibil. Odata ce ai luat decizia de a cumpara butelii gaz GPL, nu este nevoie sa transporti sau sa schimbi constant buteliile, deoarece acestea au un consum redus.

Butelii gaz GPL – sursa de energie preferata

Cele mai citite articole

Desi se intampla multe in domeniul alimentarii cu energie in casele private, de la incalzirea cu motorina pana la panouri solare pe acoperis, o butelie cu gaz GPL va fi sursa de energie preferata. Echipamentele si combustibilul sunt usor disponibile, relativ ieftine si usor de utilizat. Datorita standardelor inalte de siguranta de astazi cu teste regulate de gaz, accidentele cu butelii de gaz GPL au devenit extrem de rare. 

Pe care dintre optiunile descrise mai sus o alegi pentru centrala din propria casa, depinde in mare masura de propriile cerinte si, de asemenea, de dimensiunea casei. Buteliile gaz GPL sunt mult mai ieftine fata de alte surse de alimentare. Marea majoritate a proprietarilor de case nu vor sa rateze confortul si de aceea prefera butelii gaz GPL. 

Cilindrii de otel au o durata lunga de viata, deoarece au fost folositi cu cateva decenii in urma si sunt folositi si astazi. Rezistenta otelului, pretul accesibil, precum si cantitatea mare de gaz, le-au facut populare in randul proprietarilor de case care si-au montat centrale. Alegerea volumului depinde de necesitatile tale. 

Daca esti proprietarul unei case spatioase si solide, atunci iti poti permite sa instalezi o centrala termica cu gaz GPL si sa cumperi butelii de dimensiunea potrivita pentru aceasta. Buteliile portabile sunt folosite de toti proprietarii de case care nu au posibilitatea de a se conecta la sistemul centralizat.  

Cele mai citite articole