Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De ce sa alegi implanturi dentare premium?

Implanturile din titan sunt in prezent solutia cea mai populara si cea mai folosita in protezarea dentara. Ele ofera rezultate de utilizare de lunga durata, iar timp de multi ani titanul a ramas unul dintre cele mai bune si mai sigure materiale din care sunt fabricate implanturile.

Implanturile dentare sunt fabricate si imbunatatite constant de catre cele mai mari companii stomatologice din lume, precum: 

  • Nobel Biocare; 
  • Zimmer;
  • Straumann; 
  • Sky – Bredent etc 

Aceste marci de implanturi permit medicilor stomatologi sa se ocupe cu succes chiar si de cele mai complexe cazuri clinice.

Cu ajutorul implanturilor dentare premium Zimmer produse in SUA s-a reusit protezarea fixa a edentatiilor (dintilor lipsa). Astfel pacientii si-au recastigat speranta, zambetul, sanatatea si calitatea vietii. 

Rata de succes a acestui tip de implant dentar este de peste 95% si prin intermediul lui fiecare stomatolog bun trateaza cazurile care anterior erau rezolvate doar prin purtarea de proteze amovibile incomode.

Descoperirea proprietatilor biochimice si fizico-chimice remarcabile ale titanului, a dus la o evolutie semnificativa in biomedicina si protetica dentara. Niciunul dintre celelalte materiale utilizate pentru producerea implanturilor nu este la fel de durabil, sigur si bine testat ca titanul.

Ce caracterizeaza implanturile de titan?

Cele mai citite articole

Multi ani de cercetare clinica demonstreaza ca implanturile din titan permit cresterea corespunzatoare a oaselor. Aceasta inseamna ca titanul in contact cu osul uman (spre deosebire de alte metale) nu interfereaza cu procesul de crestere sau de vindecare a acestuia. 

In plus, structura suprafetei de titan permite osteointegrarea tesutului osos cu materialul implantului. Ca urmare, riscul ca organismul sa respinga implantul si sa il trateze ca pe un corp strain este foarte mic. De asemenea, procesul de vindecare la locul implantului este mult mai rapid decat in ​​cazul produselor din alte materiale.

In ce situatii dintii lipsa pot fi inlocuiti cu implanturi?

  • Cand lipseste un dinte

Solutie: un singur implant suplimentat estetic cu o coroana protetica. Se intampla ca pacientii sa ignore problema lipsei unui singur dinte, mai ales cand acesta este situat in partea mai putin vizibila a gurii. Merita insa reconstruit cat mai curand posibil, deoarece un astfel de gol unic in dentitie are consecinte sub forma de pierdere osoasa.

  • Cand lipsesc mai multi dinti

Solutie: o punte sustinuta de 2 implanturi. In loc sa se restaureze fiecare dinte separat, se insereaza 2 implanturi la capetele spatiului dentar rezultat si se conecteaza cu o punte in doua, trei, patru puncte. 

  • Cand lipsesc toti dintii 

Solutia: o proteza dentara sustinuta pe implant. Aceasta este metoda ideala pentru toti pacientii care doresc sa renunte la protezele traditionale incomode. O proteza bazata pe implanturi schimba complet confortul asociat cu alimentatia, estetica si viata de zi cu zi. 

Este confortabila si nu apasa pe gingii; de asemenea, nu este nevoie sa fie scoasa pentru curatare sau sa se foloseasca adezivi speciali necesari unei proteze traditionale. Imbunatateste semnificativ estetica fetei, ceea ce contribuie la starea de bine a pacientilor.

Cele mai citite articole