Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Clinica stomatologica – Curatarea profesionala a dintilor

Clinica stomatologica – Curatarea profesionala a dintilor

In lumea moderna, oamenii sunt foarte ocupati cu treburile casnice si cu munca, si rareori se gandesc la igiena orala de inalta calitate. La prima vedere, tartrul banal si nederanjant poate duce la consecinte grave care necesita un tratament lung si costisitor. Initial, placa ramane in locuri greu accesibile, care sunt prost prelucrate la periajul acasa. 

Dupa acumularea acesteia, pe dinti se formeaza o piatra, care duce in continuare la deteriorarea smaltului dentar si la boli dentare – carii, parodontite, pulpite, care in cele din urma duce la pierderea dintilor. Pentru a proteja si mentine dintii sanatosi ai nevoie de clinica stomatologica Dental Elite, deoarece in fiecare an sunt dezvoltate noi metode de curatare a cavitatii bucale. 

Astazi, cea mai populara, de inalta calitate si eficienta metoda, este curatarea dintilor cu ultrasunete folosind aparatul Air Flow.Conform recomandarilor Asociatiei Internationale de Stomatologie, igiena orala profesionala trebuie efectuata de 2 ori pe an. Aceasta frecventa face posibila prevenirea in timp util a dezvoltarii cariilor si a complicatiilor acesteia intr-un stadiu incipient.

Clinica stomatologica – Curatarea dintilor

Curatarea profesionala complexa a cavitatii bucale are loc in mai multe etape:

Curatare cu ultrasunete. Cu ajutorul unui scaler ultrasonic se creeaza oscilatii de o anumita amplitudine si frecventa, care actioneaza tocmai pe marginea care separa direct tartrul si tesutul dentar, fara a deteriora smaltul.

Cele mai citite articole

Curatarea cu fluxul de aer. In timpul procedurii, un amestec fin dispersat de apa, aer, calciu si bicarbonat de sodiu este furnizat la suprafata dintilor sub presiune inalta. Cu acest tratament se curata nu doar suprafetele vizibile ale dintilor, ci si spatiile interdentare. 

De asemenea, datorita dispozitivului Air Flow are loc un hidromasaj general al sanatatii gingiilor. Prezenta coroanelor, fatetelor sau luminii in cavitatea bucala a pacientului nu interfereaza cu desfasurarea cu drepturi depline a acestei proceduri. 

Procedura are nu doar un efect de curatare, ci si un efect usor de albire. Dupa curatarea profesionala, smaltul dentar arata cu 1-2 tonuri mai deschis, datorita eliminarii placii de pe acesta si revenirii culorii sale naturale.

Lustruirea suprafetei dintilor

Dupa indepartarea placii si a tartrului, suprafata dintilor este lustruita cu perii, cupe de cauciuc si paste speciale pentru lustruire dentara. Lustruirea este folosita pentru a conferi suprafetei dintelui maximum de netezime si stralucire. Efectuarea unei lustruiri bune pe suprafata dintilor reduce la minimum acumularea rapida a placii si re-formarea tartrului.

Fluorizarea dintilor. In etapa finala a curatarii profesionale, dintii sunt acoperiti cu o pelicula protectoare cu fluor (lac, gel).Acest lucru ajuta la cresterea stabilitatii smaltului dentar, amelioreaza hipersensibilitatea (hiperestezia) dupa periaj si reprezinta o prevenire suplimentara a cariilor. 

Tratamentul stomatologic la clinica stomatologica, chiar daca este de calitate si inalt tehnologizat, este o procedura mai lunga, mai costisitoare si mai putin placuta pentru pacient, decat prevenirea eficienta a bolilor dentare.

Cele mai citite articole