Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cati ani are ion iliescu

Cine este Ion Iliescu?

Ion Iliescu este un politician român, care a fost președinte al României în două mandate consecutive, între 1989 și 1996, și din 2000 până în 2004. Născut la 3 martie 1930, în Oltenița, Ion Iliescu este cel mai longeviv președinte al României. Acesta a început cariera sa politică în anul 1956, când a devenit membru al Partidului Comunist Român (PCR). În anii 1970, acesta a devenit vice-președinte al Consiliului de Stat, iar în anul 1980 a devenit președintele Consiliului de Miniștri. În decembrie 1989, Iliescu a fost ales președinte al României, iar la alegerile din noiembrie 1996, a fost realeși pentru al doilea mandat. La alegerile din 2000, acesta a câștigat pentru al treilea mandat, pe care l-a încheiat în 2004.

Câţi ani are Ion Iliescu?

Ion Iliescu are, în prezent, 89 de ani. Acesta s-a născut pe 3 martie 1930 şi a trăit aproape o jumătate de secol în România. De asemenea, Ion Iliescu a fost unul dintre cei mai longevivi preşedinţi ai României, fiind preşedinte al țării în două mandate consecutive, între 1989 și 1996, și din 2000 până în 2004.

Activitatea lui Ion Iliescu

Ion Iliescu a început cariera sa politică în anul 1956, când a devenit membru al Partidului Comunist Român (PCR). În anii 1970, acesta a devenit vice-președinte al Consiliului de Stat, iar în anul 1980 a devenit președintele Consiliului de Miniștri. În decembrie 1989, Iliescu a fost ales președinte al României, iar la alegerile din noiembrie 1996, a fost realeși pentru al doilea mandat. De asemenea, Ion Iliescu a fost președintele Fondator al Partidului Social Democrat din România din iunie 1990 până în octombrie 2015.

Ce realizări a avut Ion Iliescu?

Cele mai citite articole

În timpul mandatului său, Ion Iliescu a realizat numeroase obiective în domeniul politicii și al economiei. Acesta a pus bazele unei infrastructuri economice și sociale modernizate, a inițiat și implementat programul național de dezvoltare economică și socială, a eliminat influența politicii comuniste și a reformat sistemul judiciar. De asemenea, Iliescu a inițiat și implementat Reforma Fondului Monetar Internațional, care a contribuit la dezvoltarea și consolidarea economiei României.

Ce premii a primit Ion Iliescu?

În anul 2004, Ion Iliescu a fost premiat cu Ordinul Steaua României, cea mai înaltă distincție civilă din România, pentru contribuția sa semnificativă la modernizarea și dezvoltarea României. De asemenea, în anul 2011, Iliescu a primit Premiul pentru Pace al Fundației Elie Wiesel, pentru „promovarea și apărarea principiilor demnității umane esențiale”. Acesta a mai primit și titlul de Doctor Honoris Causa de la numeroase universități din România.

Cum se regăsesc realizările lui Ion Iliescu în prezent?

Realizările lui Ion Iliescu se simt și în prezent în România, iar acesta este considerat unul dintre cei mai mari lideri politici ai românilor. Iliescu este faimos pentru modernizarea infrastructurii și pentru consolidarea economiei țării, precum și pentru reforma sistemului judiciar și a sistemului educațional. De asemenea, Ion Iliescu este un simbol al libertății și al democrației, iar realizările sale sunt prezente și astăzi în societatea românească.

Concluzie

Ion Iliescu este unul dintre cei mai importanti lideri politici ai României. Acesta a fost președinte al României în două mandate consecutive, între 1989 și 1996, și din 2000 până în 2004. În prezent, el are 89 de ani și este unul dintre cei mai longevivi președinți ai României. În timpul mandatului său, Ion Iliescu a realizat numeroase obiective în domeniul politicii și al economiei. Realizarile sale sunt apreciate și în prezent, acesta fiind considerat unul dintre cei mai mari lideri politici ai românilor.

Cele mai citite articole