Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beneficiile consumului de suc natural de mere

Merele sunt un aliment extrem de sănătos, dar sucul de mere are, de asemenea, beneficiile sale când vine vorba despre sănătatea noastră.

Atunci când merele sunt transformate în suc, calitatea lor de hidratare este maximizată, iar unii compuși din fruct sunt păstrați.Iată câteva beneficii ale consumului de suc natural de mere.

Conține compuși vegetali benefici

Merele sunt bogate în compuși vegetali, în special polifenoli. În timp ce majoritatea acestor compuși se află în coajă, unii dintre ei se regăsesc și în pulpa fructului și sunt reținuți în suc.

      Acești compuși vă pot proteja celulele de inflamații și daune oxidative. Ambele procese sunt factori de bază în afecțiunile cronice, inclusiv anumite tipuri de cancer și boli de inimă.

      În cadrul unui studiu, bărbații sănătoși au băut 2/3 cană (160 ml) de suc de mere, apoi oamenii de știință le-au luat sânge. Problemele oxidative din sângele lor au fost suprimate în decurs de 30 de minute de la consumul sucului, iar acest efect a continuat până la 90 de minute.

Pentru mai mulți polifenoli, optați pentru pulpa de mere.O analiză a constatat că acest suc de mere are cu până la 62% mai mulți polifenoli decât sucul obișnuit.

Asigură sănătatea inimii

Compușii vegetali – inclusiv polifenolii – din sucul de mere pot fi deosebit de benefice pentru sănătatea inimii.

Cele mai citite articole

Polifenolii pot împiedica oxidarea colesterolului LDL (rău) și acumularea acestuia în arterele dumneavoastră. Niveluri mai ridicate de LDL oxidat sunt corelate cu un risc crescut de atac de cord și accident vascular cerebral.

Un studiu a observat că atunci când adulții sănătoși au băut 375 ml de suc de mere zilnic timp de 6 săptămâni, colesterolul lor LDL (rău) a fost cu 20% mai rezistent la oxidare comparativ cu începutul studiului.

În plus, atunci când femeile sănătoase au băut 310 ml de suc de mere, activitatea antioxidantă a sângelui lor a crescut cu aproape 11% în decurs de 1 oră de la consumul de suc, comparativ cu o băutură placebo.

Această creștere a activității antioxidante înseamnă mai multă protecție împotriva bolilor de inimă. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma aceste beneficii pentru sănătatea inimii.

Hidratează

Sucul de mere este 88% apă și are un gust bun. Acest lucru îl face ușor de consumat – în special pentru cei bolnavi și cu risc crescut de deshidratare.

De fapt, unii pediatrii recomandă consumarea de suc de mere amestecat cu apă pentru copiii bolnavi ușor deshidratați și cu vârsta de cel puțin un an.

Într-un studiu al copiilor care suferă de deshidratare din cauza diareei și vărsăturilor, cei cărora li s-a oferit suc de mere diluat cu apă au prezentat cu 6,5% mai puține șanse să aibă nevoie de perfuzii decât cei cărora li s-a administrat o băutură medicamentoasă cu electroliți.

Cele mai citite articole