Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Implanturile de sâni cu silicon – când sunt o soluție și ce trebuie să știi

Implanturile de sâni cu silicon – când sunt o soluție și ce trebuie să știi

Implanturile cu silicon sunt dispozitive medicale folosite în chirurgia plastică pentru a mări sau a modifica forma sânilor. Acestea constau într-o membrană exterioară din silicon, umplută cu gel de silicon. Sunt disponibile în diferite dimensiuni, forme și texturi și se inserează sub țesutul mamar existent pentru a îmbunătăți volumul, forma sau simetria sânilor. Deoarece sunt durabile și oferă rezultate naturale, implanturile cu silicon sunt o opțiune populară în chirurgia estetică și reparatorie a sânilor.

Indicații pentru implanturile cu silicon 

Implantul de silicoane este recomandat în principal femeilor care au suferit o mastectomie (intervenție chirurgicală de îndepărtare a sânului), care suferă de hipoplazie mamară (tulburare caracterizată printr-o subdezvoltate a sânilor) sau asimetrie mamară, dar și în situațiile în care sânii au fost afectați de traumatisme sau alte probleme medicale. 

Evaluarea și planificarea operației 

Cele mai citite articole

Anterior efectuării unei augmentări mamare cu implanturi, este necesară efectuarea unui set complet de analize de sânge, dar și a unei mamografii. De asemenea, pentru a confirma eligibilitatea pentru intervenție, se impune o evaluare a istoricului medical și un consult fizic efectuat de către un specialist în chirurgie plastica reparatorie. În timpul primei consultații, medicul va informa pacienta cu privire la riscurile și alternativele procedurale disponibile. Dacă se optează pentru o augmentare mamară, în timpul consultației se poate realiza o planificare a operației. 

Intervenția chirurgicală

Procedura augmentării mamare cu implanturi de silicon este realizată sub anestezie generală și implică în general efectuarea unei incizii sub sân, în jurul areolei sau în pliul axilar (în funcție de preferințele pacientului și de indicațiile medicale) prin care se va insera implantul. Apoi, incizia este închisă cu fire de sutură, pentru a minimiza riscul de cicatrici inestetice. Întregul procedeu chirurgical se desfășoară în aproximativ o oră sau două, în funcție de complexitatea intervenției și de tehnicile utilizate de către chirurgul plastic, în condițiile inexistenței unor complicații intraoperatorii. 

Recuperarea după operație 

Perioada de recuperare după augmentarea mamara cu implanturi de silicon diferă de la un caz la altul, în funcție de complexitatea procedurii și de capacitatea de vindecare a fiecărui pacient în parte. În condițiile respectării instrucțiunilor furnizate de către medic și a efectuării controalelor regulate pentru monitorizarea evoluției postoperatorii, majoritatea femeilor care optează pentru o augmentare mamară își revin complet în aproximativ șase până la opt săptămâni.

Cele mai citite articole