Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce nu este voie să iei în avion

Ce nu este voie să iei în avion

Călătoriile cu avionul sunt o modalitate comodă și rapidă de a ajunge la destinații din întreaga lume. Cu toate acestea, există reguli stricte și restricții cu privire la ceea ce este permis să fie transportat la bordul unui avion. Siguranța pasagerilor și a echipajului este o prioritate, motiv pentru care anumite obiecte și substanțe sunt interzise în bagajul de mână sau în bagajul de cală. 

În acest articol, vom explora ce nu este voie să iei în avion, de la obiecte interzise până la substanțe periculoase, și vom oferi sfaturi pentru a vă asigura că călătoria dvs. decurge fără probleme și conform regulilor.

Ce nu ai voie să iei cu tine în avion

Ce nu ai voie să iei cu tine în avion

Sursa foto

Există o serie de obiecte și substanțe pe care nu le puteți lua cu dvs. în avion din motive de siguranță. Aceste reguli variază ușor în funcție de țară și de compania aeriană, dar există câteva elemente comune care sunt interzise în aproape toate situațiile. Iată o listă a ceea ce nu este permis să luați în avion:

 1. Lichide în cantități mari: Lichidele trebuie să fie transportate în recipiente individuale de maximum 100 de mililitri și plasate într-o pungă transparentă cu capacitatea de maximum 1 litru. Acest lucru se aplică atât lichidelor, cum ar fi șampoanele și gelurile de duș, cât și băuturilor, cum ar fi apă, sucuri și alcool.
 2. Arme și obiecte periculoase: Este interzis să luați arme de foc, cuțite ascuțite, bâte, spray-uri lacrimogene sau alte obiecte periculoase în bagajul de mână. Aceste obiecte trebuie să fie transportate în bagajul de cală și trebuie să respecte regulile și reglementările specifice fiecărei țări.
 3. Substanțe explozive și inflamabile: Materialele explozive, precum petardele sau articolele pirotehnice, sunt strict interzise. De asemenea, nu puteți lua cu dvs. substanțe inflamabile, cum ar fi benzina sau lichidele inflamabile.
 4. Substanțe toxice sau periculoase: Substanțe chimice toxice, radioactive sau periculoase nu sunt permise în bagajul de mână. Acest lucru include substanțe chimice industriale, precum vopsele sau solvenți.
 5. Animale vii: În general, transportul animalelor vii în cabina de pasageri este restricționat și necesită aprobări speciale. Cu toate acestea, animalele de companie mici, cum ar fi câinii și pisicile, pot fi transportate cu condiții și restricții.
 6. Substanțe ilegale: Este evident că substanțele ilegale, cum ar fi drogurile ilegale, nu sunt permise în nicio circumstanță și pot avea consecințe legale grave.
 7. Obiecte ascuțite sau periculoase: Obiecte ascuțite, precum foarfecile cu lame lungi sau bricegele, trebuie să fie transportate în bagajul de cală și nu în bagajul de mână. Unele obiecte ascuțite mici, cum ar fi foarfecile de unghii sau lamele de ras, pot fi permise în bagajul de mână, dar pot exista restricții privind lungimea lamei.
 8. Electronice mari: Anumite electronice mai mari, cum ar fi hoverboard-urile sau scuterele electrice, pot fi interzise în cabină sau pot avea cerințe speciale de baterii.

Obiecte interzise în bagajul de mână și bagajul de cală

Obiecte interzise în bagajul de mână și bagajul de cală

Sursa foto

Există anumite obiecte pe care le puteți lua cu dvs. în avion, dar care trebuie să fie plasate în bagajul de cală sau care sunt complet interzise în ambele tipuri de bagaje. Iată o listă de obiecte interzise sau restricționate în bagajul de mână și/sau bagajul de cală:

Obiecte interzise în bagajul de mână (în general):

 • Lichide în recipiente de peste 100 ml (cu excepția medicamentelor necesare în timpul zborului).
 • Arme de foc, cuțite ascuțite și alte arme periculoase.
 • Obiecte ascuțite sau tăietoare lungi (cuțite, foarfece mari etc.).
 • Substanțe explozive sau inflamabile (petarde, spray-uri lacrimogene, brichete cu gaz etc.).
 • Lichide inflamabile (benzină, alcool, solvenți etc.).
 • Substanțe toxice sau radioactive.
 • Substanțe ilegale sau narcotice.
 • Obiecte periculoase (baterii litiu-ion neîncapsulate, chimicale periculoase etc.).
 • Obiecte care pot fi folosite ca arme (bastoane de baseball, cătușe, spray-uri paralizante etc.).

Obiecte interzise în bagajul de cală (în general):

 • Lichide inflamabile sau explozive în cantități mari (peste limita permisă).
 • Materiale radioactive sau toxice în cantități mari.
 • Substanțe chimice periculoase (vopsele industriale, substanțe corozive etc.).
 • Arme de foc și muniție (cu excepția situațiilor speciale pentru transportul legal de arme).
 • Obiecte care pot deteriora bagajul sau echipamentul de zbor (articole grele sau fragile).
 • Obiecte cu baterii litiu-ion neîncapsulate (hoverboard-uri, scutere electrice etc.).

Obiecte nerecomandate în bagajul de cală

Obiecte nerecomandate în bagajul de cală

Cele mai citite articole

Sursa foto

Deși există obiecte care sunt interzise în mod clar în bagajul de cală datorită riscurilor pentru siguranța zborului, există și obiecte nerecomandate care, deși pot fi transportate în bagajul de cală, pot să prezinte anumite riscuri sau inconveniențe. Iată câteva exemple de obiecte nerecomandate în bagajul de cală:

 1. Obiecte de valoare: Chiar dacă puteți plasa bijuteriile sau obiectele valoroase în bagajul de cală, este întotdeauna mai sigur să le păstrați în bagajul de mână pentru a le avea sub supraveghere directă.
 2. Electronice scumpe: Laptopuri, camere foto sau echipamente electronice costisitoare pot fi transportate în bagajul de cală, dar există riscul de a fi deteriorate sau furate. Este mai bine să le aveți în bagajul de mână.
 3. Medicamente necesare în timpul zborului: Dacă aveți nevoie de medicamente în timpul zborului, este mai bine să le aveți în bagajul de mână pentru a le avea la îndemână.
 4. Haine de schimb: Dacă aveți un zbor lung sau o escală lungă, este bine să aveți o schimbare de haine în bagajul de mână, în cazul în care bagajul de cală întârzie sau se pierde.
 5. Documente importante: Documente precum pașaportul, biletele de avion și actele de identitate trebuie păstrate în bagajul de mână pentru a le putea accesa ușor.
 6. Obiecte fragile: Bagajul de cală poate fi supus lovirilor și aruncărilor, așa că obiectele fragile ar trebui ambalate cu grijă și protejate corespunzător.
 7. Alimente sau lichide care se pot scurge: Dacă luați cu dvs. alimente sau lichide în bagajul de cală, asigurați-vă că sunt ambalate etanș sau în recipiente sigure pentru a evita scurgerile sau contaminarea altor bagaje.

Călătoria cu animalele de companie în avion

Călătoria cu animalele de companie în avion

Sursa foto

Călătoria cu animalele de companie în avion poate fi o experiență plăcută, dar necesită pregătire și respectarea regulilor specifice ale companiei aeriene și destinației. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare atunci când călătoriți cu animalele de companie:

 • Rezervarea biletelor: Asigurați-vă că contactați compania aeriană cu suficient timp înainte de zbor pentru a rezerva locurile potrivite pentru dvs. și pentru animalul dvs. de companie. Companiile aeriene au limite privind numărul de animale acceptate pe un zbor, deci este important să rezervați din timp.
 • Cerințele legale: Verificați cerințele legale pentru călătoria cu animalele de companie în țara de destinație. Aceste cerințe pot include documente de sănătate, vaccinuri și microcipuri.
 • Transportul adecvat: Asigurați-vă că aveți o transportare corespunzătoare pentru animalul dvs. de companie, cum ar fi o cușcă sau o geantă special concepută pentru transportul animalelor. Cușca sau geanta ar trebui să îndeplinească cerințele companiei aeriene pentru dimensiuni și ventilație.
 • Documente de sănătate: Verificați cu medicul veterinar dacă animalul dvs. de companie este într-o stare bună de sănătate și obțineți documentele de sănătate necesare pentru zbor.
 • Alimentare și hidratare: Asigurați-vă că aveți suficientă hrană și apă pentru animalul dvs. de companie pe durata zborului. Cu toate acestea, trebuie să respectați regulile companiei aeriene privind hrănirea și hidratarea animalelor pe timpul zborului.
 • Confortul animalului: Încercați să faceți călătoria cât mai confortabilă pentru animalul dvs. de companie. Păstrați-l calm și liniștit și evitați a se simți stresat în timpul procedurilor de securitate și îmbarcare.
 • Medicație: Dacă animalul dvs. de companie necesită medicamente, asigurați-vă că le aveți la îndemână și că știți cum să le administrați în timpul zborului.
 • Reguli ale companiei aeriene: Fii pregătit să respecți regulile specifice ale companiei aeriene. Unele companii aeriene pot avea cerințe speciale sau restricții pentru animalele de companie, așa că verificați în prealabil.
 • Înainte de zbor: Asigurați-vă că animalul dvs. de companie are o plimbare sau o șansă să facă nevoile înainte de îmbarcare. De asemenea, puteți să-l hrăniți cu câteva ore înainte de zbor pentru a evita disconfortul în timpul zborului.
 • Asistență din partea personalului: Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență, nu ezitați să cereți ajutor personalului companiei aeriene sau aeroportului.

Înainte de a călători cu animalul dvs. de companie în avion, verificați întotdeauna cerințele și regulile specifice ale companiei aeriene și destinației pentru a vă asigura că călătoria se desfășoară fără probleme.

În concluzie, călătoria cu avionul implică reguli stricte privind obiectele interzise sau nerecomandate în bagajele de mână și de cală. Respectarea acestor reguli este esențială pentru siguranța zborului și pentru evitarea situațiilor inconfortabile în timpul călătoriei.

Cele mai citite articole