Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usa de interior: cum sa faci alegerea corecta?

Alegerea usilor de interior nu trebuie facuta la intamplare. Delimitand incaperile interiorului tau, aceste usi porta doors vor defini si un stil, dar nu numai… De ce criterii sa tii cont pentru a alege usa de interior potrivita? Ce tipologie, ce material sa alegi? Cum poate contribui la o buna izolare si la claritatea casei tale? Iata toate cheile pentru a face alegerea corecta!

Ce criterii trebuie luate in considerare la alegerea usii de interior potrivite?

Cele mai citite articole

Alegerea usilor tale de interior trebuie luate in considerare. Acestea ar trebui sa corespunda nu numai stilului casei tale, ci si nevoilor care nu sunt intotdeauna anticipate. Iata principalele criterii de luat in considerare. 

  • Izolatie: usa interioara trebuie sa te izoleze de zgomot? Rece? In functie de nevoile tale, materialele nu vor fi aceleasi. 
  • Claritate: vrei ca aceasta usa sa fie doar o simpla separare sau o solutie pentru a lasa lumina? 
  • Suprafata disponibila: care este dimensiunea camerei? Ar trebui usa sa iti permita sa economisesti spatiu? In functie de suprafata incaperii, nu vei face aceeasi alegere de usi (o usa glisanta este de preferata unei usi cu balamale pentru un spatiu mic de exemplu).
  • Latimea usii: 73 cm este latimea standard. Permite-ti 80 cm si mai mult daca o persoana cu mobilitate redusa ocupa locuinta sau daca trebuie instalat mobilier voluminos.
  • Deschiderea usii: deschidere in stanga sau deschidere in dreapta… In functie de aspectul casei tale, va trebui sa faci alegerea corecta!
  • Bugetul: ce buget vrei sa aloci usii tale de interior? Preturile pot varia cu usurinta de la simplu la dublu. Prin urmare, este important sa stabilesti un buget care sa nu depaseasca.

Vrei sa instalezi usi de interior?

Cand iti alegi usa de interior va trebui sa te gandesti si la spatiul pe care il va delimita.

  • Camere de intimitate: pentru dormitoare, toalete sau bai, in general este de preferat sa optezi pentru usi opace pentru a pastra intimitatea. Pentru camera unui copil, poti alege o usa acustica care, pe langa un paravan izolat fonic, va garanta calmul in camera. 
  • Camerele alaturate: pentru incaperi precum living-sufragerie sau bucatarie-sufragerie, usile din sticla vor garanta o lumina optima si vor da o impresie accentuata de spatiu. 
  • Camere adiacente unui spatiu neincalzit: pentru camerele adiacente unui garaj sau pivnita, de exemplu, va fi intelept sa pariezi pe o usa izoterma care sa pastreze caldura interiorului tau si sa evite pierderile de energie. 

Cele mai citite articole