Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TOP 5 Motive pentru care să le oferi angajaților tăi bonuri de masă

În lumea afacerilor de astăzi, în care concurența și implicarea angajaților sunt primordiale, companiile caută metode inovatoare pentru a-și stimula și menține forța de muncă. Un instrument din ce în ce mai popular este furnizarea de tichete de masă ca beneficiu pentru angajați, care oferă avantaje atât angajaților, cât și companiei. În acest articol, vom exemplifica principalele cinci motive pentru care integrarea acestui beneficiu în strategia ta de resurse umane poate fi benefică.

Iată de ce să alegi tichetele de masă drept remunerație pentru angajații tăi:

  1. Motivare suplimentară

Oferirea unei motivații suplimentare angajaților este esențială pentru menținerea unui loc de muncă productiv și eficient.

O strategie pentru stimularea motivației și a moralului angajaților în cadrul unei organizații este furnizarea de tichete de masă. Acest gest transmite recunoaștere și apreciere pentru munca grea și dăruirea depuse de angajați, care la rândul lor pot spori satisfacția în muncă. Acesta este un instrument eficient pentru îmbunătățirea bunăstării generale a forței de muncă. În plus, dacă alegi bonuri de masă de la Pluxee, nu numai angajații vor avea avantaje impresionante, ci și tu, în calitate de angajator. Ofertele pot fi solicitate pe pluxee.ro, acolo unde vei descoperi și opțiunile oferite de aceștia. 

  1. Creșterea productivității 

Bunăstarea și energia angajaților sunt influențate semnificativ de obiceiurile lor alimentare. Furnizarea de tichete de masă servește ca un stimulent pentru angajați să adopte obiceiuri alimentare sănătoase, care în cele din urmă pot duce la niveluri mai mari de energie și o concentrare mai bună la locul de muncă, prin urmare productivitate sporită. 

  1. Flexibilitate în alegeri

Pentru a îmbunătăți mediul la locul de muncă, există două criterii care ar trebui luate în considerare: flexibilitatea pentru angajați și diversificarea opțiunilor alimentare. Oferirea de flexibilitate angajaților poate duce la creșterea satisfacției în muncă. Diversificarea opțiunilor alimentare poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra satisfacției angajaților, deoarece oferă o gamă mai largă de opțiuni pentru cei cu restricții sau preferințe alimentare.

Cele mai citite articole

De asemenea, furnizarea de tichete de masă angajaților le oferă acestora libertatea de a-și alege locația preferată pentru a-și lua pauza de masă.

  1. Avantaje fiscale pentru tine

Furnizarea de tichete de masă poate aduce avantaje fiscale substanțiale pentru o afacere. Acest lucru oferă angajatorilor o abordare eficientă de a-și remunera personalul fără a crește cheltuielile de compensare. O astfel de metodă nu numai că are ca rezultat economii monetare, dar poate, de asemenea, să sporească reputația companiei în rândul angajaților actuali și potențiali.

  1. Angajații vor rămâne alături de tine mai mult timp

Atragerea și păstrarea angajaților talentați sunt obiective esențiale pentru orice companie. O strategie pentru a realiza acest lucru este de a cultiva loialitatea angajaților. Furnizarea de tichete de masă poate fi un avantaj atunci când vine vorba de atragerea și menținerea personalului calificat în organizație. 

Așadar, introducerea tichetelor de masă ca formă de plată aduce avantaje nu numai angajaților, cât și angajatorilor. De la avantajele financiare, la libertatea de alegere și sporirea productivității, aceasta poate fi o strategie funcțională pe termen lung asupra afacerii tale. 

Sursă foto: Freepik.com

Cele mai citite articole