Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Securitate externă: de ce să instalezi o barieră automată?

Locurile de parcare și parcarea au fost întotdeauna o sursă de probleme pentru șoferi, fie în oraș, fie în locuri private. Și când ești proprietar sau manager de afaceri, este de datoria ta să iei măsuri pentru a controla accesul la parcarea ta, astfel încât fiecare mașină să fie în siguranță. Printre dispozitivele sigure și fiabile care ar putea fi adoptate, rezultă că alegerea de bariere auto se numără printre cele mai bune soluții.  Care sunt cele mai bune avantaje?

Ce este o barieră auto de ridicare?

Pentru a fi sigur că delimitezi intrarea pe o suprafață și pentru a accepta trecerea numai a anumitor utilizatori, este esențial să instalezi aceste bariere auto. Astfel, datorită acestora, poți să selectezi persoanele autorizate să pătrundă în parcarea ta. Un astfel de sistem poate exista în multe variante pentru a satisface așteptările unui număr maxim de persoane.

Ca orice dispozitiv de securitate, o barieră auto de ridicare este un dispozitiv destinat controlului accesului vehiculului într-o anumită locație. Poate fi o zonă industrială, o clădire administrativă sau comercială, un aeroport, un spital, o comunitate sau altele. Atunci când bariera de parcare nu mai este suficientă pentru gestionarea locurilor de parcare, bariera auto de ridicare devine o necesitate.

Acest tip de dispozitiv face parte din familia numeroasă de bariere automate. Este controlat de un impuls automat care deschide accesul la vehiculele autorizate.

Instalarea barierei auto de ridicare, din ce motive?

Cele mai citite articole

Instalarea unei bariere auto de ridicare poate genera economii în timp real în gestionarea parcării. Deși securitatea fizică este necesară, nu mai este nevoie să angajezi pe cineva care să controleze intrarea și ieșirea vehiculelor în parcarea ta. Aceste dispozitive sunt, de fapt, echipate cu un sistem de control automat care autorizează și interzice accesul.

Ușurința de utilizare este, de asemenea, unul dintre cele mai mari avantaje ale barierelor de siguranță. Este foarte practic în site-urile private pentru a controla fluxurile de trafic. Chiar și în timpul pasajelor intensive, cum ar fi în zonele de încărcare, oferă o mare flexibilitate pentru a nu împiedica traficul vehiculelor.

Ce tip de barieră să alegi?

Barierele rutiere sunt disponibile în mai multe modele. Poți alege în funcție de lungimea grinzii, consumul de energie, opțiunea de siguranță sau materialul de construcție. Unele sunt fabricate din aluminiu, iar altele din oțel inoxidabil.

O barieră auto de ridicare poate fi, de asemenea, în versiune automată sau manuală. Există diferite sisteme care permit activarea acestuia. Poate fi un buton, o tastă magnetică, o telecomandă, o tastatură de cod sau doar o tastă obișnuită. Deși deschiderea și închiderea se pot face automat, există întotdeauna o cheie care permite deblocarea acesteia în caz de pană de curent.

Cele mai citite articole