Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O speranță pentru pacienții cu tulburare bipolară sau borderline

O speranță pentru pacienții cu tulburare bipolară sau borderline

Tot mai multe persoane au în ultima vreme probleme de natură emoțională care necesită ajutor de specialitate. Dar și de un cadru familial potrivit, unde afecțiunea respectivă tratată ambulatoriu să fie ținută sub control. Există cineva care te poate ajuta profesionist: Clinica Hope!

Ai un bolnav suferind de bipolaritate sau borderline? Un hop greu de trecut de către orice aparținător!

O boală psihică este o mare provocare atât pentru pacienți, cât și pentru cei apropiați.

Aparținătorii ajung să se simtă rapid neputincioși, neștiind cum să gestioneze mai bine situația și să își ajute corect soțul, soția, copilul, părintele, fratele ori sora ca să depășească acest impas major de viață.

Fiind din punctul de vedere al familiei o boală rușinoasă, apropiații vor dori instinctiv ca să o țină sub preș, să nu se afle că au pe cineva suferind psihic de tulburare bipolară, borderline etc.

La început încearcă să se informeze de pe internet, dar așa cum se întâmplă în cazul oricărei afecțiuni de acest gen, cu cât citești mai mult, cu atât te cuprinde panica mai tare și îți dai seama că nu ai cum să reușești ca să ajuți persoana dragă de unul singur sau chiar făcând echipă cu alte rude.

Caută ajutor specializat în locul potrivit, dacă ai grijă de un bolnav cu o afecțiune psihică

Ai nevoie de un ghid, de o zână Hope, care să te ajute ca să te descurci, să reziști ca aparținător, să nu clachezi.

Evident, salvarea nu poate veni decât de la un specialist foarte bun (psihiatru, psiholog).

Cel mai greșit lucru pe care îl poți face e să duci bolnavul la un spital de psihiatrie, chiar dacă afecțiunea de care suferă nu se manifestă într-un mod foarte agresiv.

Cineva care suferă de tulburare bipolară sau are o tulburare borderline (eventual combinată și cu o depresie, anxietate sau tulburări de bipolaritate), se va simți groaznic dacă va fi internat într-un spital alături de bolnavi ce au grave afecțiuni psihice.

În sinea lui/ei își va repeta că nu e așa, precum colegii de salon, iar rezultatul previzibil va fi că îi va urî pe cei din familie care ai contribuit la experiența neplăcută pe care a avut-o acolo.

Iată de ce aparținătorii ar trebui să ia decizia, alături de persoana în dificultate, ca să se adreseze unei clinici private, unde lucrurile se desfășoară cu totul altfel decât într-un spital de stat.

De ce să apelezi la Clinica Hope din București pentru tratamentul tulburărilor bipolare și borderline?

Aceste afecțiuni pot fi mai ușor ținute sub control dacă apelezi la specialiștii potriviți. Nu te feri de clinicile private, deoarece șansele de a avea rezultate foarte bune sunt mult mai mari decât într-un spital de psihiatrie.

O astfel de unitate de specialitate, cu mari reușite în tratarea tulburării bipolare și a tulburării borderline, este Clinica Hope unde există și două programe speciale, unice nu doar în România, dar și în întreaga Europa:

Cele mai citite articole

– “Navigând între poli” – destinat celor ce suferă de tulburare bipolară (psihoeducația este a treia parte dintr-o schemă complexă destinată pacienților ce mai include tratament psihiatric personalizat și psihoterapie individuală);

– “Găsește-ți echilibrul” – pentru pacienții cu tulburare borderline (durata: 1 an; include psihoterapie individuală, câte o ședință în fiecare săptămână, precum și un cursul de abilități psihologice, cu desfășurare săptămânal).

În 2018 Clinica Hope a primit pentru programele sale inovative prestigiosul premiu „Rose of Paracelsus” pentru „Cele mai bune practici medicale” – Best Medical Practice.

E fantastic să poți să mergi cu persoana dragă bolnavă de o afecțiune psihică chiar la noi, în România, pentru ca ea să beneficieze de experiența celor mai buni specialiști din domeniu. Și asta la niște costuri mai mult decât rezonabile!

Dacă știi acum unde să îți duci persoana dragă ce suferă de aceste probleme de natură emoțională (bipolaritate, borderline) ce pot fi ținute sub control, parcă e mai simplu, nu-i așa?

Mai rămâne doar ca să reușești cu mult tact să o convingi să meargă cu tine la o consultație de specialitate la Hope..

Dar, pentru că e vorba de o clinică cu notorietate, nu de “spitalul de nebuni”, șansele de a reuși asta sunt extrem de mari. Nu de alta, dar parcă devine interesant chiar și pentru un bolnav ca să beneficieze de un consult la o astfel de unitate sănătate mintală cu recunoaștere internațională.

În definitiv, în primul caz, al tulburării bipolare, episoadele de manifestare ale bolii sunt relativ scurte (de la câteva zile la 2 – 3 săptămâni), deci în perioadele liniștite poți să îți folosești armele convingerii cu eficiență maximă.

Când vorbim de tulburarea borderline lucrurile se simplifică și mai mult, deoarece persoanele suferinde își dau ele însele seama de cele mai multe ori că nu își pot gestiona corect emoțiile, deci un consult medical de specialitate chiar nu are cum să le strice, mai ales că trăim niște vremuri unde nivelul stresului este oricum la cote paroxistice pentru toată lumea, nu doar pentru aceia care au o personalitate de tip borderline.

Servicii de psihoterapie decontate de Stat? Da, se poate!

Clinica Hope are marele avantaj că a încheiat contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor, inclusiv pentru cele de psihoterapie.

Iată o veste excepțională, în condițiile în care, se știe, majoritatea românilor sunt săraci, iar ședințele de psihoterapie peste tot în lume, inclusiv la noi, costă foarte mult și se întind pe niște perioade îndelungate de timp.

Spre exemplu, dacă o tulburare bipolară poate să fie ținută sub control ceva mai ușor și cu eforturi specialist – pacient ceva mai mici, dacă vorbim de o tulburare borderline, provocarea este imensă. O astfel de tulburare are nevoie de tratament complex (poate chiar întins pe câțiva ani), iar efortul de specialitate este unul colectiv (psihiatru și psiholog). Decontările unor servicii medicale este așadar de real ajutor!

Ia acum decizia cea mai bună în calitate de aparținător și mergi cu persoana ta dragă ce suferă de bipolaritate sau borderline la Clinica Hope. Locurile sunt limitate!

Vei contribui astfel decisiv la creșterea calității vieții persoanei iubite, dar și a ta, pentru că vei putea să elimini multe dintre grijile pe care le ai (ca aparținător), frământări care vin la pachet cu boala acesteia.

Cele mai citite articole