Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mai sunt șanse pentru angajații peste 40 de ani? 4 atuuri pe care business-urile le consideră valoroase

Mai sunt șanse pentru angajații peste 40 de ani? 4 atuuri pe care business-urile le consideră valoroase

Contrar anumitor zvonuri, angajarea persoanelor peste 40 de ani continuă să fie luată în calcul de către majoritatea firmelor. Această categorie dovedește experiență profesională în multiple arii de activitate, maturitate emoțională, maleabilitate și stabilitate. În plus, dat fiind faptul că au copii sau rate de plătit, aceste persoane exclud schimbările profesionale, preferând să ocupe același post ani la rând.  

Prin ce se remarcă personalul cu vârstă de minim 40 de ani, comparativ cu noua generație la momentul angajării? 

Care sunt cele mai importante calități prin care persoanele trecute de 40 de ani se disting în fața celor care au terminat studiile și se află în căutarea unui loc de muncă? 

  • Maleabilitate 

Un avantaj pe care îl au cei trecuți de 40 de ani îl reprezintă expunerea lor la numeroase situații întâmpinate de-a lungul anilor și care astfel i-au dezvoltat din punct de vedere emoțional. Această generație a lucrat cu hârtie și instrumente de scris, apoi s-a adaptat la era tehnologiei. 

Unii care și-au pierdut locul de muncă sau au fost înlocuiți de tehnologia modernă s-au reorientat către cursuri de reconversie profesională, deși au fost familiarizați cu același domeniu timp de câteva decenii. Așadar, acești oameni au fost nevoiți să țină ritmul cu schimbări constante, ceea ce i-a supus unei continue transformări, stimulându-i să se adapteze permanent ca să fie capabil în a-și păstra locul de muncă. 

  • Experiență practică 

Generația trecută de 40 de ani nu a avut la dispoziție în trecut cursuri de specializare, tutoriale și alte mijloace prezente azi prin care să învețe sau să se perfecționeze profesional. Ceea ce știu au învățat fie la orele sau atelierele din școală, fie la locul de muncă. Așadar, aceste persoane pot dovedi abilități practice în mai multe arii de activitate, ceea ce reprezintă un atu mult mai valoros decât cursurile teoretice care se predau azi prin diferite canale media. 

Cele mai citite articole

Domeniile în care sunt preferați candidații trecuți de 40 de ani sunt cele de tip HoReCa, servicii de curățenie, îngrijire copii și bătrâni, transporturi, mecanici auto, zugravi sau sudori. De asemenea, agențiile de specialitate precum Work-Finder.eu facilitează procesul privind leasingul de personal sau serviciile de recrutare pentru muncitorii din Filipine cu experiență în activitatea de îngrijire a bătrânilor și copiilor, SPA, construcții sau HoReCa.   

  • Maturitate emoțională 

La 40 de ani, o persoană poate fi deja suficient de capabilă să preia o funcție de conducere, de coordonare a unei echipe sau anumite responsabilități care ar putea fi copleșitoare pentru un angajat de 25 de ani. De asemenea, monitorizarea unei echipe implică și abilitatea de a gestiona anumite situații tensionate și de a media conflictele apărute în cadrul personalului, mai ales dacă există diferențe de vârstă sau probleme de adaptare culturală. Acest atu îi transformă pe candidații cu vârsta de peste 40 de ani în potențiali manageri de resurse umane și nu numai. 

  • Cunoașterea cel puțin a două limbi de circulație internațională 

Limba engleză a încetat demult să mai fie un criteriu de decizie în privința recrutării de personal. Majoritatea firmelor pun preț pe cei care dețin un nivel cel puțin mediu de conversație într-o altă limbă de circulație sau de ce nu, una mai puțin uzitată. Cunoștințele avansate de limbă rusă ori franceză a devenit un atu considerabil în angajarea unei persoane de peste 40 de ani.      

Toate aceste atuuri compun profilul angajatului de cursă lungă, adică acel lucrător care va dovedi că experiența practică, adaptarea continuă la schimbările societății, stabilitatea pe o perioadă lungă în cadrul unei companii pot contribui la atingerea obiectivelor mai mult decât o diplomă. 

Sursa foto: pexels.com 

Cele mai citite articole