Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fatete dentare – argumente pro si contra

Zambetul tau este unul dintre primele lucruri pe care majoritatea oamenilor le vor observa. Ce se intampla daca un dinte are nevoie de un tratament minor pentru a-ti face zambetul sa straluceasca? In acest caz, niste fatete dentare ar putea ajuta la infrumusetarea zambetului tau. Fatetele dentare sunt o optiune buna pentru tratarea mai multor probleme fizice si estetice.

Ce este fateta dentara?

Fatetele imbunatatesc aspectul dintilor prin schimbarea culorii, formei, unghiului sau distantei acestora. Stomatologul tau poate repara dintii rupti, ciobiti, crapati, taiati sau ingalbeniti. Fatetele sunt straturi subtiri de portelan sau rasina compozita lipite de suprafata frontala a dintilor folosind ciment dentar.

Deoarece furnirurile sunt permanente, este esential sa obtineti toate informatiile si sa cantaresti argumentele pro si contra inainte de a decide sa le instalezi.

Argumente pro

  • Albesc usor zambetul

Anii de baut cafea, fumat tigari sau mancare de alimente foarte colorate pot ajunge sa afecteze dintii tai, dandu-le o nuanta neatractiva de galben sau maro. Smaltul patat poate fi albit acasa sau de catre medicul dentist, dar se poate pata si din nou. Daca esti in cautarea unei modalitati mai usoare de a-ti albi definitiv zambetul, fatetele dentare ar putea fi pe solutia. 

  • Rezolva probleme cosmetice minore

Fatetele repara fisurile, golurile dintre dinti, miscari minore si/sau decolorari; ajuta la corectarea multor probleme cosmetice dentare!

Cele mai citite articole

Fatetele sunt atasate de suprafetele frontale ale dintilor tai; desi nu schimba pozitia dintilor tai, ele camufleaza probleme ortodontice minore odata aplicate. Este posibil ca dintii tai naturali sa fie inca rupti sau strambi, dar nimeni nu va sti, in afara de tine si de medicul dentist.

  • Ele inlocuiesc smaltul deteriorat

Smaltul tau poate fi uzat prin periaj excesiv sau consumat de alimente si bauturi cu continut ridicat de acizi. Smaltul deteriorat poate deveni o ingrijorare, deoarece smaltul pierdut nu se reformeaza. Din fericire, il poti inlocui. Fatetele sunt un tratament excelent pentru dintii afectati de abraziune sau eroziunea smaltului; in plus, sunt frumoase!

Argumente contra

  • Costul ridicat

Pretul fatetelor va varia in functie de locatia ta. Alte variatii includ medicul dentist si numarul de dinti pe care doresti sa ii refaci.

  • Sensibilitate crescuta

Unii oameni sufera de sensibilitate crescuta a dintilor dupa fatete. Este posibil sa fii sensibil la temperaturile calde sau reci in primele zile dupa procedura, dar aceasta sensibilitate dispare de obicei. 

  • Este ireversibil

Stomatologul tau va trebui sa modifice structura dintilor tai naturali pentru a-i plasa corect. Sunt permanente pentru ca nu poti reface smaltul indepartat inainte de instalare. 

Cele mai citite articole