Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ești interesat să urmezi un curs SSM? Descoperă cele mai importante lucruri despre astfel de cursuri!

Tinerii care își doresc să urmeze o carieră, cu ajutorul căreia să-și găsească un loc de muncă ușor pot alege să se înscrie la un curs SSM. Este vorba despre un curs în timpul căruia vor învăța ce înseamnă Securitatea și Sănătatea în Muncă, modul în care se aplică în fiecare domeniu de activitate, dar și care sunt regulile pe care atât angajatorii, cât și angajații trebuie să le respecte, pentru a fi în siguranță.

Cât timp durează un curs SSM?

În cele 40 de ore de curs, persoanele care își doresc să se califice pentru a intra pe piața muncii au suficient timp la dispoziție pentru a învăța tot ce trebuie să știe despre Securitatea și Sănătatea în Muncă. Informațiile sunt structurate foarte bine pe capitole, astfel încât cursanții să aibă timp să le asimileze și să înțeleagă cum se aplică practic.

Ce tipuri de informații conțin cursurile SMS?

Un alt aspect esențial, pe care trebuie să îl cunoască cei interesați să urmeze cursurile SSM este referitor la conținutul exact, la care vor avea acces:

·   cadrul legislativ general vizavi domeniul SSM;

·   toate conceptele de bază din domeniul SSM;

·   noțiuni introductive despre riscurile generale și moduri în care pot fi prevenite;

Cele mai citite articole

·   noțiuni introductive despre riscurile specifice, dar și feluri în care pot fi prevenite, în funcție de domeniul de activitate;

·   cum se acordă corect primul ajutor.

Cum se desfășoară cursurile?

Într-un prezent în care oamenii sunt obligați de împrejurări să petreacă acasă cea mai mare din timp, pentru a se proteja, ei trebuie să știe că pot urma cursul SSM online. Astfel, nu mai trebuie să-și facă griji în privința transportului cu mijloacele de transport în comun. Este suficient să aibă acces la un dispozitiv conectat la Internet și să aibă cunoștințe de bază despre mânuirea unui laptop sau a unei tablete.

Unde își pot găsi tinerii locuri de muncă?

Nu în ultimul rând, tinerii trebuie să aibă în vedere faptul că își pot găsi de lucru în diferite de locuri după ce urmează cursurile de SSM. De exemplu, pot încerca să se angajeze la Instituțiile Teritoriale de Muncă (ITM-uri), acolo unde este întotdeauna nevoie de experți, care să fie la curent cu noutățile legislative, dar și la firmele care se ocupă efectiv de instruirea SSM a personalului.

De fiecare dată când o companie angajează personal, aceasta este obligată din punct de vedere legal să asigure noilor angajați cursuri în timpul cărora să învețe cel puțin noțiunile de bază despre ce înseamnă securitatea și sănătatea în muncă, modul în care trebuie să acționeze și să reacționeze în caz de incendiu sau în cazul altor calamități.

Tot ce trebuie să facă persoanele care vor să-și găsească un loc de muncă este să se întrebe dacă sunt bine pregătite în domeniul în care vor să activeze. Dacă răspunsul este unul negativ, nimic nu le împiedică să urmeze un curs de specialitate, datorită căruia să își poată găsi joburi bine plătite!

Cele mai citite articole