Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Este recomandat sau nu să tunzi blana pisicii tale?

O întrebare pe care proprietarii de animale de companie și-o pot pune pe măsură ce vine vara este adesea: ar trebui să își ducă animalul la o frizerie pisici? Dacă în ultimul timp ai căutat pe Internet, atunci știi că există o mulțime de proprietari de pisici care cred cu adevărat că răspunsul trebuie să fie unul afirmativ . De fapt, mai mulți dintre aceiași proprietari de pisici își folosesc pisicile pentru a face declarații de modă, uneori sălbatice. 

De exemplu, dacă ți-ai dorit vreodată ca pisica ta să aibă un aspect preistoric, atunci poți opta pentru o  tunsoare dino . Pe de altă parte, dacă obiectivul tău este cel mai mult unul funcțional, atunci vei alege probabil tunsoarea clasică de leu . Există, de asemenea, o mulțime de alte opțiuni, cum ar fi tunsoarea pieptene, panteră sau ursuleț. Însă este sănătos? Este bine pentru pisici? Iată ce trebuie să știi:

Ar trebui să îți tunzi pisica? Argumente pro şi contra

Există o serie de motive pentru care ai putea alege să-i oferi pisicii tale o tunsoare de vară. Dacă pisica ta pierde foarte mult păr, atunci o îngrijire aprofundată poate reduce cantitatea de blană pe care o găsești în jurul casei, pe mobilă, pe haine etc. 

Tăierea părului pisicii tale în perioada de vara poate ajuta pisica să rămână rece dacă este foarte cald afară. De asemenea, poate să se simtă mai confortabil dacă va scăpa de părul care a prins resturi în locuri pe care nu le poate linge sau pe care ar fi nesănătos să îl lingă. Tunsorile pentru pisici pot facilita îngrijirea pisicilor în vârstă.

Dezavantajele tunsorilor la pisici

Există, de asemenea, unele dezavantaje, asociate cu tăierea pisicii tale. Dacă ai o pisică ce petrece mult timp în aer liber, de exemplu, atunci dorești în mod ideal să fii atent la tunsoarea lor, deoarece expunerea pielii la soare ar putea provoca arsuri solare și alte probleme de sănătate. 

Cele mai citite articole

De asemenea, blana are un scop izolator și poate ajuta la păstrarea unei temperaturi mai reci, chiar și vara. Bineînțeles, în timpul iernii, vei vrea să lași blana pisicii pe loc pentru a ajuta animalul să se încălzească.

Regula generală este că, dacă decizi să îi oferi pisicii o tunsoare, atunci cel mai bine este să nu tai blana până la piele. Dacă pisica ta pare să se confrunte cu disconfort după o tunsoare, atunci ar trebui să iei acest lucru în considerare și să o duci imediat la medicul veterinar.

Majoritatea pisicilor nu au nevoie de toată blana lor tot timpul și probabil că nu vor observa că aceasta a dispărut în anumite zone, deci chiar dacă o pisică fără toată blana pare oarecum tristă, în general nu este un lucru rău să o tunzi. Iar dacă nu vei tunde toată blana, aceasta nu va avea probleme în a-și regla temperatura.

Îngrijirea profesională a pisicilor vs. DIY

Un lucru este sigur: ar trebui să te gândești cu siguranță să îți duceți pisica la o frizerie specială pentru animale dacă decizi să o tunzi. Frizerul profesionist va ști să-i taie părul pisicii în siguranță. 

De asemenea, aceștia au experiență într-o varietate de tunsori pentru pisici și îți vor putea oferi exact tipul de tunsoare pe care îl dorești pentru pisica ta. S-ar putea chiar să îți poată arăta imagini și să-ți ofere sugestii atât pentru opțiuni de tuns distractive cât și funcționale pentru tovarășul tău felin.

Cele mai citite articole