Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Electrocasnice care te ajută să ai un stil de viață sustenabil

Un stil de viață sustenabil devine o necesitate pentru fiecare dintre noi. În esență este un mod prin care putem reduce risipa, de la cea de alimente, la cea de apă și combustibil. Este evident că eliminarea consumului inutil și a pierderilor este o chestiune care depinde de modul în care ne raportăm la resurse al fiecăruia dintre noi, dar există electrocasnice care pot contribui la aceasta. 

Conservarea alimentelor 

Una dintre cele mai vechi și mai utile moduri de păstrare a alimentelor este conservarea lor. Există multe metode, de la conservarea prin pasteurizare, afumare și fermentare în saramură sau fierbere cu zahăr sau sare, dar de departe cea mai eficientă a fost și rămâne cea prin congelare.

Cu o temperatură constantă în interior, care poate fi modificată în funcție de necesități, cu funcția de congelare rapidă, consum redus de energie, autonomie de până la 48 de ore în cazul penelor de curent, volum redus de zgomot, o capacitate foarte mare de stocare, compartimentată eficient și ușor accesibilă, o lada frigorifica orizontala este soluția optimă. Aceasta îți permite depozitarea pe termen lung și foarte lung a legumelor și fructelor, a cărnii și a preparatelor din carne. 

În felul acesta vei putea avea nu doar o rezervă necesară de alimente, dar te vei putea bucura de legumele și fructele pe care le iubești chiar și în afara sezonului.  

Sisteme autonome de gătire

Ne place mâncarea gătită în casă, dar nu și să o preparăm. Procesul de gătire poate deveni o activitatea care, practic, nu mai implică timp. Vei putea avea cina gata în doar câteva zeci de minute folosind sistemele de gătire de tip multicooker cu programe automate. Aceste sisteme dispun de funcții multiple care îți permit crearea propriilor tale rețete prin personalizarea timpului de gătire sau utilizarea numeroaselor programe automate.

Un beneficiu suplimentar al unora dintre aceste sisteme este posibilitatea de a păstra mâncarea la temperatura optimă. Tot ceea ce mai trebuie să faci este să pui ingredientele și să programezi oala. Acesta va face mai departe toata treaba, în deplină siguranță, fără să mai fie necesar să amesteci sau să supraveghezi procesul de gătire. 

Cele mai citite articole

Aceste sisteme autonome de gătire există într-o diversitate de modele, capacități și cu o multitudine de programe prestabilite pentru variate tipuri de carne și legume. 

Consum eficient de apă

Circa 20% din apa pe care o folosești este utilizată ineficient. Astfel că, pentru fiecare litru de apă care ajunge în bucătăria ta, o cană de 200 de mililitri este pierdută. Sunt multe activități unde apa este necesară și tot atât de multe cele unde poți face economie de apă. 

Utilizarea unei mașini de spălat vase poate reduce consumul inutil de apă, doar pentru această activitatea uzuală și cotidiană din casele noastre, cu mai mult de 20%. În plus, este un beneficiu pentru bugetul personal de timp. Mai există un aparat electrocasnic pe care-l folosim toți și care poate contribui la reducerea consumul de apă – mașina de spălat rufe. Simpla încărcare la capacitate maximă a cuvei mașinii de spălat aduce atât salvarea a câtorva zeci de litri de apă, dar și a mai multor kilowați. 

Aparatele de curățenie care folosesc aburul, intră în categoria celor ce contribuie la un stil de viață sustenabil. În primul rând oferă posibilitatea de a îndepărta murdăria foarte eficient, fără a mai folosi soluții chimice, care pot polua, iar pe de alta parte, temperatura optimă de funcționare poate fi atinsă rapid cu un consum mic de energie. 

Acestea nu sunt singurele electrocasnice care te pot ajuta să consumi mai puține resurse și într-un mod mai eficient, dar sunt cele pe care le folosim cel mai mult și cel mai des. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole