Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dezinfecția aerului interior cu lumină ultravioletă-C

Spațiile închise și slab ventilate sunt încărcate cu microorganisme nocive pentru sănătatea noastră și a celor din jur. Pentru a răspunde acestei probleme majore de sănătate, companiile inovatoare au valorificat potențialul radiațiilor ultraviolete de a dezinfecta din interior creând lampi UV.

O astfel de companie care vine în sprijinul persoanelor fizice și juridice cu soluții pentru dezinfectarea simplă și rapidă a aerului este BIOCOMP, înființată în 1991. Accesând site-ul www.biocomp.ro, vei găsi dispozitive profesionale de dezinfecție cu lumină ultravioletă UV-C pentru toate sectoarele de activitate: medical, educațional, HoReCa, instituții publice, birouri, produsele garantând distrugerea a 99,99% din virusuri, bacterii, mucegaiuri, protozoare și fungi.

Cum dezinfectează radiațiile UV-C aerul ambiant?

Deși invizibile cu ochiul liber, razele UV-C au o lungime de undă cuprinsă între 100-280 nanometri. Acest spectru electromagnetic are o caracteristică unică: este biocid. Cu alte cuvinte, lămpile UV-C emit raze care iradiază microorganismele, degradându-le acidul nucleic. 

Acest proces fizic distruge o mare varietate de bacterii, virusuri și protozoare. Sub acțiunea luminii UV-C, acestea își pierd capacitatea de a se reproduce și puterea de a infecta. Dezinfecția  aerului din interior prin radiații UV este o soluție indicată mai ales în instituții deschise publicului, cum ar fi centre sociale și de sănătate, școli sau spații comerciale.

Cele mai citite articole

Lămpile produse de BIOCOMP pentru dezinfecția aerului se pot folosi și în prezența oamenilor, pentru că sunt 100% sigure și nu generează efecte adverse. 

Sisteme diferite de dezinfecție 

Instalarea lămpii UV depinde de particularitățile fiecărui spațiu. Există trei moduri diferite de a configura acest sistem de dezinfecție a aerului din cameră pe sistemele de ventilație:

  1. Creează o barieră antibacteriană: organismele patogene și microorganismele se mișcă prin intermediul aerului. Prin instalarea lămpii UV într-o anumită locație din cameră, radiația de la lampa UV va fi direcționată în așa fel încât să limiteze sau să elimine riscul de răspândirea bacteriilor, virusurilor și protozoarelor;
  2. Dezinfectează complet un spațiu gol: pentru o dezinfecție eficientă și rapidă, este necesar să instalezi un sistem care să permită dezinfecția totală. Acest tip de echipament este activat automat în intervalele orare când spațiul în cauză nu este ocupat;
  3. Iradiază parțial o încăpere: unele spații sunt ocupate permanent. În acest caz, merită să optezi pentru un sistem de dezinfecție parțială. Radiația de la lampa UV asociată cu circulația naturală a aerului va contribui la curățarea aerului din încăpere. Dispozitivele Biocomp pentru dezinfecția aerului se folosesc și în prezența persoanelor, fără niciun risc.

Avantajele dezinfecției cu lumină UV

În afară de puterea sa de dezinfectare, lumina UV-C are multe alte avantaje:

  • Ecologice: dezinfectarea UV-C este un proces fizic care nu folosește substanțe chimice și nu lasă reziduuri;
  • Sanitare: radiațiile ultraviolete emise de lămpile pentru dezinfectarea aerului nu prezintă niciun risc pentru sănătatea persoanelor prezente în incintă. Protejează produsele alimentare și garantează respectarea standardelor de igienă;
  • Economice: dezinfecția cu lumină UV-C depinde de destinația și dimensiunea spațiului. Cu toate acestea, spre deosebire de alte metode de dezinfecție, lămpile UV-C sunt mai economice din perspectiva avantajelor oferite.

Cele mai citite articole