Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cursurile de calificare: o necesitate pentru siguranța ta profesională

Cursurile de calificare: o necesitate pentru siguranța ta profesională

Demonstrând numeroase abilități care te diferențiază de alți candidați, poți deveni mai atrăgător în ochii angajatorilor. Prin urmare, este important să îți dezvolți în mod constant abilitățile și să îți ridici calificările profesionale. Antrenamentul este cheia! Te întrebi de ce merită să apelezi la cursuri de calificare? Răspunsul îl vei găsi în acest articol.

Instruirea: o necesitate

Mulți oameni își găsesc locul de muncă actual stabil și sigur. După un timp cad într-o rutină. Drept urmare, ei nu încearcă să se dezvolte dintr-un unghi diferit pentru a-și ridica calificările profesionale. Deodată, când își pierd brusc locurile de muncă, se întreabă – și acum? Slujba lor actuală este ceva ce au făcut toată viața – cel mai adesea este singurul lucru pe care îl pot face.

De aceea este atât de important să nu te limitezi la activitățile zilnice de rutină, ci să participi la diferite ateliere, instruiri și cursuri. Nu trebuie să fie legate de natura muncii pe care o desfășori zilnic. Ele pot fi legate de interesele tale. Datorită acestor activități, îți sporești constant cunoștințele, îți dezvolți abilitățile și poți realiza ceva mai mult în viitor. Nu merită să te temi de antrenament. 

Instruire – îmbunătățirea abilităților

Cele mai citite articole

Un motiv important pentru care ar trebui să participi la instruire este să dobândești cunoștințe care nu pot fi găsite în altă parte. Participând la cursuri de calificare, poți obține cunoștințe care nu se găsesc întotdeauna în cărți sau site-uri web . De ce este așa? Pentru că pe lângă cunoștințele teoretice, instruirea îți oferă cunoștințe practice. Un lector calificat care conduce cursul este pentru tine un tezaur de cunoștințe și experiență. Acesta adaugă adesea exemple valoroase, povești, atrage atenția asupra greșelilor făcute de alții pentru a te proteja de greșeli. Fiecare, chiar și o mică informație care va îmbunătăți ceva în viața ta, va contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților tale.

De ce merită să alegi cursuri de calificare?

Ce câștigi, în afară de îmbunătățirea abilităților tale, prin decizia de a participa la cursurile de calificare? Mai jos este o listă a avantajelor:

  • învățarea de noi abilități practice
  • extinderea cunoștințelor teoretice
  • schimb de experiențe cu oameni din alte industrii sau similare
  • posibilitatea stabilirii cooperării

Dezvoltarea abilităților profesionale oferă posibilitatea de a face față la din ce în ce mai multe provocări, ceea ce duce adesea la promovare:

  • creșterea oportunităților de angajare
  • câștigi o poziție puternică în companie
  • apreciere din partea șefului
  • cu o creștere a competențelor, o creștere a încrederii în sine și o stimă de sine mai mare
  • după cursuri crește calitatea muncii prestate
  • crește motivația internă pentru dezvoltarea și munca persoanei care a finalizat instruirea.

Experții din domeniul dezvoltării resurselor umane susțin că toate cunoștințele profesionale expiră la doi ani de la achiziționarea lor. Prin urmare, investiția în capitalul intelectual al întreprinderii este un factor atât de important care condiționează dezvoltarea acesteia în schimbarea condițiilor externe. Din păcate, nu toate companiile sunt entuziaste în organizarea de cursuri de instruire pentru angajații lor. Cea mai mare parte a motivului este situația macroeconomică incertă în care trebuie să funcționeze, dar și credința din ce în ce mai comună că  angajatul se  poate dovedi „neloial” și se va deplasa la concurență care îi va oferi condiții mai favorabile.

Cele mai citite articole