Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cuptoare profesionale de patiserie. Aspecte de care sa ții cont la achizitie!

Cuptoarele de patiserie joacă un rol foarte important în pregătirea produselor de panificație, calitatea produselor fiind influențată și de cuptorul cu ajutorul căruia sunt pregătite, deoarece un cuptor de o calitate slabă nu poate prepara corect produsele ce urmează a fi vândute.

Orice patiserie de renume care vrea să se facă din ce în ce mai remarcată pe piața alimentară și să câștige cât mai mulți clienți trebuie să folosească ingrediente de o calitate superioară, dar și echipament pe măsură.  Un cuptor de patiserie de înaltă calitate este absolut necesar dacă se dorește menținerea unor standarde ridicate ale calității.

Achiziționarea de astfel de echipamente presupune și o sumă mare de bani, raportul dintre calitate și preț trebuie luat în calcul întotdeauna, de aceea unele firme producătoare de cuptoare profesionale  de patiserie pun  la dispoziția cumpărătorului diferite metode de achitare a sumei de plată.

Metode de plată disponibile:

·  sistem în rate – durează maxim 12 luni, avansul nu poate fi mai mare de 50%, dar clientul poate opta și pentru găsirea unei soluții optime fără avans. După cel mult 2 ore de la trimiterea formularului, potențialul cumpărător va primi un răspuns concret;

·  leasing-ul operațional ce presupune transferarea dreptului de utilizare al unui echipament și se percepe o rată lunară fixă. După încetarea contractului, deținătorul va returna produsul folosit;

Cele mai citite articole

·  leasing-ul financiar este o metodă inedită ce oferă clienților posibilitatea de a cumpăra sau de a înapoia produsul folosit, după expirarea termenului contractual de închiriere în leasing. În cazul acestei finanțări se percepe un avans de 10%- 50%, iar perioada de finanțare nu poate depăși 60 de luni.

Alte aspecte util de cunoscut pentru achiziția cuptoarelor de patiserie

Este foarte important ca firma cumpărătoare să cunoască toate detaliile produsului, programele și funcțiile acestuia dar și categoriile de produse pentru care urmează să fie folosit. De asemenea se va lua în calcul și ușurința de utilizare, pentru ca angajații să nu întâmpine dificultăți în  ceea ce privește folosirea lui.

Pe lângă o gamă variată de cuptoare, clienții au posibilitatea să testeze  gratuit produsul pe care intenționează să îl cumpere sau să îl  închirieze. Perioada de testare gratuită este între 1 și 3 zile, astfel că în această perioadă clienții se pot familiariza cu ce presupune un astfel de cuptor și își pot da seama dacă va corespunde sau nu cu cerințele și nevoile lor, și nu în ultimul rând vor vedea gradul de dificultate al utilizării acestuia.

Pentru că este vorba de aparatură profesională, cuptoarele folosite în patiserii vin sub diferite modele, dimensiuni, dar diferă și în funcție de tipul de funcționare: cuptoare pe gaz sau cuptoare electrice, dar și de timpul necesar de coacere a produselor de panificație și patiserie. Clienții pot alege aparatul care li se potrivește mai bine și pot beneficia de livrarea rapidă a produselor ce se află pe stoc.

Cuptoarele profesionale de patiserie sunt proiectate astfel încât să se adreseze unei game variate de clienți, datorită capacităților diferite, ce presupun cuptoare care au o capacitate de 4 tăvi și ajung la cuptoare cu o capacitate de 16 tăvi destinate patiseriilor mari.

Cele mai citite articole