Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum se face recuperarea după operaţia de rinoplastie?

Cum se face recuperarea după operaţia de rinoplastie?

Majoritatea persoanelor care au probleme la nivelul nasului apelează la rinoplastie rinoplastie în cea mai mare parte, pentru a schimba forma nasului lor sau pentru a-și îmbunătăți respirația sau o combinație a ambelor.

Ce este rinoplastia

Această procedură chirurgicală nu numai că va schimba aspectul, dar vă poate crește și nivelul de încredere. Cu toate acestea, indiferent de motivul pentru operația la nas, recuperarea după operație este ceva care trebuie tratat.

Intervenția nu este deloc dureroasă și majoritatea pacienților nu iau niciun analgezic în perioada postoperatorie. La final, recuperarea după operaţia de rinoplastie implica mai multe proceduri specificate clar de medicul care a făcut operaţia.

Este posibil să existe mai mult disconfort decât durere, cum ar fi inflamația zonei nasului, în special în prima săptămână după operație, unele vânătăi în jurul ochilor sau contractura nazală. Aceasta va depinde de procedura efectuată, de exemplu, de atela din interiorul nasului (pentru câteva zile) sau de bandajul de pe partea de sus a nasului (ca protecție suplimentară pentru prima săptămână după procedură).Se pot prescrie, de asemenea, unele antihistaminice pentru câteva zile pentru a ajuta la ameliorarea unui disconfort. De obicei, după o săptămână, toate bandajele și atelele sunt îndepărtate, precum și orice şuturi neresorbabile.

Pe măsură ce umflarea și vânătăile scad, respirația nazală începe să se normalizeze; de fapt, aproximativ 80% din umflarea feței dispare în 6 săptămâni. Cu toate acestea, poate dura până la 12 luni pentru că toată umflarea nazală să dispară.

Sfaturi pentru o recuperare bună

Nu este indicat să fie ridicate obiecte grele și să nu se facă exerciții fizice timp de cel puțin trei săptămâni după operație.

Cele mai citite articole

Nu este recomandabil să fie suflat nasul şi să fie evitat pe cât posibil strănutul timp de câteva săptămâni (dacă trebuie, este bine să fie expulzat strănutul prin gură, nu prin nas).

De ce este important să fie respectată perioada de recuperare?

Se recomanda ca perioada de recuperare să fie în totalitate respectată din mai multe motive solide şi anume:

–   Ţesuturile vor avea timp să se refacă mai uşor atunci când sunt lăsate să facă asta;

–   Ţesuturile sunt ajutate cu ajutorul tratamentelor specifice, recomandate de medic, astfel încât să se recupereze mai uşor şi să fie din nou sănătoase.

Este nevoie de răbdare

 O rinoplastie necesită un proces întreg pentru a se vedea rezultatele și, pe măsură ce va trece timpul, totul va reveni la normal.

O recuperare după rinoplastie poate părea un proces îndelungat dar cu puţină grijă din partea pacientului şi a respectării normelor ce sunt indicate de medic, totul va arăta perfect iar recuperarea pacientului se va putea face în siguranţă.

Când se apelează la o astfel de procedura, este indicat să fie consultat un specialist în domeniu, să fie îndeaproape studiată problemele de la nivelul nasului cât şi posibile complicaţii. De regulă, complicaţiile nu exista în asemenea proceduri datorită faptului că este un act medical relativ simplu de efectuat şi nu presupune riscuri majore pentru sănătate.

Cele mai citite articole