Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum se alege echipamentul pentru o unitate fast food?

Fast food-ul de astăzi este una dintre cele mai rapide căi de creștere în domeniul HoReCa. Organizarea acestei afaceri nu necesită investiții semnificative pentru a o demara, oferă un profit generos într-o foarte scurtă perioadă de timp. Dar succesul unei astfel de afaceri nu vine de la sine, ci depinde în mare măsură de organizarea muncii și de alegerea corectă a echipamentelor pentru fast food încă de la bun început. 

Viteza de preparare și servire în domeniul fast food, elemente definitorii 

Mâncarea rapidă este extrem de populară astăzi. Oamenii se grăbesc constant undeva, chiar și acum, în pandemie, așa că acest tip de alimente este mereu la modă. Dacă nu se mai mănâncă stând la terase cu aceeași frecvență ca înainte de 2020, totuși se face acest lucru din mers sau acasă. Ideea este că oamenii nu renunță la alimentele lor fast food preferate.

Principala cerință pe care trebuie să o îndeplinească echipamentele de tip fast food este fiabilitatea, deoarece presiunea care se pune pe aceste mijloace de muncă în fiecare zi este destul de mare, unde mai pui că uneori modul de funcționare este non-stop. Nu același lucru se întâmplă într-un restaurant cu meniuri clasice, unde viteza de preparare a produselor alimentare ce compun un meniu și chiar modul de servire nu sunt atât de accelerate.

Iată de ce, la baza unei unități de tip fast food bune vor sta categoric niște echipamente HoReCa profesionale de top.

De unde poți să cumperi astfel de utilaje fast food calitative? De la TC Romania Crown Cool, desigur! 

Printre dotările potrivite pentru gătit pentru o afacere fast food, poți avea nevoie, după caz, de: 

●  cuptoare de pizza;

●  cuptoare cu microunde;

●  aparate de preparat hot dog;

●  friteuze pentru cartofi pai, pește, chifteluțe, gogoșele etc.;

●  grill-uri;

●  aparate pentru vată de zahăr;

●  aparate pentru floricele de porumb;

Cele mai citite articole

●  echipamente bain-marie;

●  prăjitoare de pâine;

●  aparate de preparat shaorma etc.

Paleta de echipamente pentru preparat alimente rapide este extrem de vastă, de aceea alege un distribuitor cu notorietate în branșă. Dacă ești și tu în această perioadă în căutarea unui partener de încredere, atunci merită să colaborezi cu TC Romania Crown Cool, pentru că este cea mai bună cale de a porni cu dreptul în business-ul tău. 

Aparate pentru fast food bune: caracteristici tehnice generale 

Trebuie precizat din start faptul că echipamentele fast food sunt de obicei fabricate din oțel alimentar. Acest tip de material este foarte practic, nu dăunează sănătății și are o durată lungă de utilizare în condiții optime.

Cea mai importantă caracteristică a unui astfel de echipament rămâne totuși performanța. Prin urmare, atunci când faci o alegere pentru o unitate fixă sau mobilă de fast food, acordă mare atenție puterii produsului. Cu cât este mai mare puterea, dar și productivitatea pe care o are, cu atât mai de folos îți va fi pentru a prepara o cantitate mai mare de produse într-o perioadă mai scurtă, ceea ce înseamnă că pot fi deserviți mai mulți clienți. Iar pe consecință pui și premisele favorabile pentru a obține un profit mai mare.

De asemenea, înainte de a cumpăra echipamente de fast food, este important să te gândești serios la ce meniu propui clienților, la produsele pe care le vei găti cu ajutorul lor. Pe baza a ceea ce intenționezi să vinzi în unitatea ta, vei comanda în cunoștință de cauză și acele echipamente de lucru care îți trebuie.

Mai mult decât atât, unele dintre aparatele electrice HoReCa pot găti mai multe tipuri de preparate tip fast food, ceea ce va economisi spațiu în bucătărie sau în rulota alimentară, (dacă alegi această a doua variantă de afacere cu mâncare rapidă). 

Ai nevoie și tu de: 

●  echipamente de încălzire (cuptoare pentru pizza, grătare de diferite tipuri, aparate pentru carne, prese pentru hamburgeri etc.);

●  echipamente frigorifice (mese frigorifice, vitrine/dulapuri frigorifice mini, congelatoare etc.);

●  echipamente auxiliare (mixere, dozatoare etc.);

●  inventar neutru (diverse standuri, dulapuri, echipamente pentru zona de ventilație etc.)?

Poți achiziționa echipamente profesionale și fiabile pentru fast food de diferite tipuri de la compania TC Romania Crown Cool. Toate descrierile tehnice ale dotărilor pentru afacerile de tip fast-food sunt pe site-ul tcromania.com.

Cele mai citite articole