Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum sa-ti impermeabilizezi terasa?

Pentru a preveni deteriorarea prea rapida a terasei tale in timp, este indicat sa o impermeabilizezi cu un produs potrivit pentru aceasta. Spune adio muschilor, lichenilor si mucegaiului, iata tot ce trebuie sa stii pentru a impermeabiliza si a imbunatati etanseitatea suprafetei terasei tale!

De ce ar trebui sa iti hidroizolezi terasa?

O terasa este expusa intemperiilor. Ploaia si umiditatea ataca rosturile terasei si favorizeaza aparitia muschilor, lichenilor, buruienilor si mucegaiului in crapaturile din pamant. De aici si importanta hidroizolatiei terasei! O hidroizolatie protejeaza terasa impotriva infiltratiilor de apa si murdariei limitand in acelasi timp degradarea acesteia in timp! Datorita acesteia, etansarea terasei este pastrata, deteriorarea pe termen lung este limitata…

Hidroizolatia teraselor si balcoanelor cladirilor care vor fi expuse la apa este importanta pentru proprietatile estetice si performanta unei cladiri.

Este posibil sa fi intampinat probleme cu un balcon sau o terasa cu scurgeri dupa o ploaie puternica. Ploaia formeaza o baltoaca pe balconul tau si incepe sa curga la parter. Scurgerile din balcon sunt de fapt o problema serioasa. 

Un simplu strat ceramic aplicat pe terasele si balcoanele cladirii nu ofera nici o protectie fara a finaliza hidroizolatia. Vor fi scurgeri de apa de pe terasele care se vor construi astfel, ceea ce va pune problema confortului etajelor inferioare si va reduce durata de viata a cladirii.

Prin urmare, alegerea si aplicarea materialului de hidroizolatie potrivit joaca un rol important in izolarea teraselor si balcoanelor. In acest articol vom discuta despre hidroizolarea balcoanelor si cum sa iti hidroizolezi un balcon exterior.

Hidroizolatia este unul dintre factorii care afecteaza in mod direct aspectul estetic al cladirii, iar aplicarea necorespunzatoare a hidroizolatiei teraselor si balcoanelor poate duce si la deteriorare ireversibila.

Ce produse ar trebui sa folosetic pentru a impermeabiliza terasa?

Cele mai citite articole

Exista doua produse pentru hidroizolarea unei terase: produse hidrofuge si produse oleofuge.

Produsul hidrofug ajuta la lupta impotriva daunelor cauzate de umiditate pe terasa, cum ar fi aparitia de muschi, licheni, buruieni, mucegai etc.

Produsul oleofug protejeaza terasa de murdaria grasa, precum grasimea alimentara, uleiul, vinul, guma de mestecat etc. De asemenea, ajuta la protejarea terasei de poluarea atmosferica si industriala.

Materialul trebuie luat in considerare atunci cand alegi produsul pe care sa il folosesti pentru a impermeabiliza o terasa. Putin poros, produsul nu va mai fi acelasi! Pentru ca intr-adevar, exista produse generaliste si altele dedicate izolatiei lemnului, pietrei reconstituite, betonului…

Cum sa-ti impermeabilizezi terasa?

Inainte de hidroizolarea terasei, suprafata trebuie curatata! Imediat dupa iarna este mai bine. Curatatorul cu inalta presiune, chitul de reparatii, fungicidul si degresantul sunt cei mai buni aliati pentru a indeparta toata „murdaria” de pe terasa inainte de a o hidroizola.

Apoi trebuie sa lasi terasa sa se usuce si sa o cureti de praf. Abia atunci produsul de hidroizolatie ales trebuie aplicat cu pulverizator, rola sau perie larga pentru finisare. Nu este nevoie sa clatesti, doar lasa sa se usuce.

Atentie, este necesar sa se prevada un timp de impregnare de minim 24 de ore si sa se evite ploaia si murdaria cel putin 48 de ore. Protectia terasei este complet activa dupa 5 pana la 7 zile.

Cele mai citite articole