Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să pariezi în siguranță?

Tot mai multă lume alege să iasă din zona de confort și se distrează prin intermediul pariurilor sportive online. Cu toate acestea, pe cât de distractivă este această activitate, uneori se poate lasă cu pierderi importante de bani, dar care pot fi evitate dacă respecți câteva reguli de bază. Îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să pariezi în siguranță:

Dacă ești la început sau ai experiență, trebuie să cunoști aceste sfaturi care te vor ajuta să stai departe de pierderi. Nu este deloc plăcut să vrei să te distrezi prin prisma unei case de pariuri sportive online, iar la final de zi să constați că deși te pricepi și ai cunoștințe solide în pariuri, ai avut pierderi semnificative. Motivul este că ceva nu faci cum trebuie și poate este momentul să-ți regândești strategia pe care o aplici. Iată câteva idei prin care poți paria în siguranță în 2024 și la finalul zilei să ai cel puțin aceeași balanță pe care o aveai la începutul sesiunii:

Pariază doar pe sporturile pe care le cunoști bine

Să pariezi nu este atât de ușor precum pare, mai ales dacă o faci online și ai acces 24 de ore din 24 către platforma aleasă. Faptul că poți plasa pariuri live reprezintă o adevărată tentație, deoarece simți nevoia ca oricând accesezi platforma să plasezi câte un pariu. Dacă s-a întâmplat deja lucrul acesta și ai avut succes, ar fi timpul să te oprești pentru că înseamnă că ai avut doar noroc. 

Rămâi doar la sporturile pe care le cunoști bine. Dacă îți place fotbalul și ești la curent cu toate informațiile despre acest sport, atunci ar fi bine să rămâi la a paria strict pe ceea ce cunoști. Dacă vrei să pariezi și pe baschet, tenis, hochei sau oricare altă categorie doar pentru că este un meci în plină desfășurare, dar nu stăpânești regulile și nu ai informații solide, atunci cea mai bună alegere este să n-o faci. Rămâi la fotbal și alege campionatele tari, unde găsești mereu cele mai proaspete știri.

Analizează totul cu mare atenție

Cele mai citite articole

Casele de pariuri știu foarte bine cum să îți atragă atenția și vin mereu cu o mulțime de oferte pentru fiecare eveniment în parte. Nu mereu orice pariu este o alegere inspirată, dar cu toate acestea există și o categorie special concepută pentru aceia care își dau puțin silința și vor să analizeze probabilitățile vs cotele. Acest fenomen mai este cunoscut și ca value bets în rândul pariorilor sau pariuri de valoare în limba română.

Calcularea șanselor îi încurcă uneori pe mulți pariori, dar cu toate acestea lucrurile nu sunt deloc  așa grele precum par. Atunci când urmărești să faci bani din pariuri este foarte important să depistezi șansele reale ale unui pariu  în comparație cu cota oferită de către bookmakeri pnetru a vedea dacă se încadrează ca value bets sau nu. Pentru a găsi exact probabilitatea reală trebuie ca valoarea medie stabilită pentru un pariu să fie cât mai corectă trebuie să iei în considerare aspecte precum forma de moment, diferența de valoare, locul de disputare al meciului, accidentările, suspendații, schimbările de antrenor.

Evită să pariezi la operatori offshore

România este o țară unde activitatea jocurilor de noroc este foarte bine reglementată, iar jucătorii au voie să parieze doar la casele de pariuri online licențiate în România. Cu toate acestea, uneori se întâmplă să existe jucători care sunt tentați din diferite motive să își încerce norocul și la case de pariuri online din străinătate, însă nu știu probabil că există și riscuri. Unul și cel mai mare este să fie amendați și nu cu puțin, ci pleacă de la 5.000 RON și poate ajunge până la 10.000 RON. Este suficient doar să încerci să accesezi un site fără licență ONJN.

Apariția Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a făcut ca piața să se schimbe radical, existând reguli mult mai dure.  Pe lângă posibila amendă, mai există și riscul ca în cazul unui eventual câștig să nu poți retrage fondurile. Se impune verificarea contului, iar operatorul poate refuza plata pe motiv că joci dintr-o țara care nu este agreată de acesta.

Întotdeauna este foarte bine să te pui la adăpost, iar când vine vorba despre jocuri de noroc cel mai bine este să respecți câteva reguli importante pentru a paria în siguranță. Trei dintre aceste reguli ți le-am adus noi la cunoștință, fiind și cele mai importante, dar mai există și altele care te pot ajuta să te protejezi.

Cele mai citite articole