Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum să ai o cameră mai luminoasă?

Dacă sunteți fan al designului minimalist, să locuiți într-o casă care nu beneficiază de lumină naturală poate fi cu adevărat agasant. Nu este necesar să vă schimbați casa sau apartamentul, ci doar să faceți mici amenajări astfel încât să transformați spațiul într-o oază de relaxare luminoasă.

Expunerea la lumina zilei contribuie la îmbunătățirea stării noastre de bine, iar în casă, aceasta poate face o cameră să pară mai aerisită și mai luminoasă. Dacă doriți să vă inundați casa cu lumină naturală, iată câteva sfaturi practice.

Utilizează oglinzi

Puteți amplifica cantitatea de lumină, folosind oglinzile astfel încât să răspândiți lumina naturală care se poate strecura în casă.

În plus, puteți așeza oglinzi în mod strategic într-un hol pentru a reflecta lumina într-o cameră întunecată. Oglinzile pot face minuni atunci când vine vorba de luminarea unui spațiu, trebuie doar să știți cum să le folosiți.

Alege o ușă cu sticlă și toc din lemn sau aluminiu, sau chiar o ușă complet fabricată din sticlă, fără toc

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a aduce lumină naturală în camere întunecate sau fără ferestre, vă recomandăm să schimbați ușa existentă cu una din sticlă, cu toc din lemn sau aluminiu, care să se asorteze cu celelalte piese de mobilier din încăpere. De asemenea, puteți opta chiar și pentru ușile din sticlă, fără toc. Acestea pot fi batante, pivotante sau chiar culisante, cu șine de culisare foarte elegante și discrete.  

Adăugați un covor ușor și deschis la culoare

Cele mai citite articole

Este posibil să nu puteți obține imediat mai multă lumină solară într-o cameră, dar o puteți lumina cu un covor în nuanțe deschise. Acest lucru este util mai ales dacă aveți podele mai închise la culoare care nu pot contribui la realizarea unui spațiu luminos.

Totodată, asigurați-vă că și tavanul camerei este alb. Astfel, camera va părea mai înaltă, ceea ce o va ajuta să arate puțin mai luminoasă.

Optează pentru mobilier ușor, în nuanțe și materiale simple

Alegerea mobilierului ușor este o modalitate subtilă de a aduce mai multă lumină într-o cameră, deoarece puteți crea iluzia de luminozitate cu ajutorul țesăturilor și finisajelor minimaliste.

Selectează perdele albe

Perdelele albe sunt cele mai bune pentru ferestre, deoarece reflectă lumina și chiar pot face ferestrele să pară mai mari.

Concluzii

A aduce mai multă lumină naturală într-o cameră întunecată nu este tocmai ușor, dar această dorință poate fi îndeplinită cu unele abilități strategice de design și decor.

Aportul de lumină naturală într-un spațiu obscur va spori atractivitatea acestuia. Dacă v-ați hotărât să includeți în amenajare și uși de sticlă, specialiștii Rom Decor îți stau la dispoziție cu un portofoliu variat și cu servicii de consultanță personalizate proiectului dvs.

Cele mai citite articole