Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum puteți afla din timp care din angajații dumneavoastră vor să demisioneze, pentru a lua măsuri de prevenție și remediere

Compartimentul de Resursele Umane al unei companii poate reduce „uzura” angajaților și poate îmbunătăți implicarea acestora la locul de muncă atunci când are la dispoziție aplicațiile necesare pentru a face analize predictive. În acest fel vor fi descoperite din timp posibilele probleme din rândul angajaților și riscul ca aceștia să plece.

Așa-numitul „flight risk”, adică  riscul de plecare a angajaților, ajută la identificarea tipurilor de profiluri ale angajaților care sunt cei mai susceptibili de a părăsi compania. În acest fel, departamentul de resurse Umane (HR) va putea lua decizii strategice cu privire la angajații asupra cărora să se concentreze pentru a-i păstra în firmă și unde să investească în oportunități de dezvoltare.

Un model de „flight risk” (riscul de plecare a angajaților) determină caracteristicile angajaților, datele demografice și atitudinile care sunt cel mai puternic legate de faptul dacă angajații părăsesc voluntar firma sau nu.De asemenea, oferă un profil pentru fiecare funcție sau nivel de vechime. De exemplu, compară toți oamenii care au părăsit compania în ultimele 12 luni cu toți oamenii care au rămas și arată motivele pentru care oamenii care au plecat au făcut acest lucru și de ce oamenii care au rămas, au hotărât să rămână.

O aplicație care se bazează pe inteligența artificială

Mai concret, CEO-ul IBM, Ginni Rometty, a demonstrat în 2019 că tehnologia modernă poate prezice acum cu o precizie de 95% care vor fi angajații care își vor părăsi slujba în termen de șase luni.

Aplicația folosită de IBM pentru a analiza riscul de plecare a angajaților se bazează pe inteligența artificială (AI), care analizează mii de date pentru a prezice „flight risk” și pentru a prescrie acțiunile pe care managerii să le întreprindă pentru a aborda problemele de bază.

Care sunt datele analizate

Cele mai citite articole

Diane Gherson a mărturisit că anterior compania a testat și alte ipoteze legate de cine ar putea pleca din firmă, dar că avantajul pe care îl oferă inteligența artificială este că găsește anumite tipare.

Analiza predictivă poate fi sensibilă la lucrurile pe care conducerea ar putea să nu le sesizeze cu ușurință doar vorbind cu angajații. Imaginați-vă câți bani ați putea economisi ca firmă și ce productivitate ați avea dacă ați putea vedea în viitor și ați afla ce angajați vor pleca și de ce.

O aplicație bazată pe inteligență artificială (AI) va fi capabilă să analizeze un volum uriaș de date statistice care să identifice angajații ce ar putea pleca din firmă. O astfel de analiză poate include datele demografice precum vârsta, sexul, starea civilă, educația și funcția; indicatori de performanță și analize trimestriale sau anuale; datele sondajului de implicare; volumul de muncă; zile libere plătite; absenteism și creșterea salariului și evoluția de la un post la altul.

O soluție la îndemâna companiilor din România

O astfel de analiză este acum și la dispoziția companiilor din România grație talentretain.com, o societate înființată în Marea Britanie, care a dezvoltat o platformă on-line ce utilizează analiza Big Data pentru a gestiona provocările în creștere cu care se confruntă departamentele de HR. Talent Retain oferă companiilor posibilitatea să implementeze la timp soluția potrivită împotriva „flight-risk” (plecarea angajaților), cum ar fi: strategii de retenție, de succesiune sau demararea procesului de recrutare.  

Cu ajutorul tehnologiei AI și a analizei datelor, Talent Retain vine în sprijinul HR într-o perioadă de transformare a pieței și, așa cum anunță în acest articol, realizează un parteneriat cu Ejobs.ro, liderul industriei HR din România, pentru ca firmele din țara noastră să găsească și să recruteze cei mai buni candidați pentru locurile de muncă existente. 

Cele mai citite articole