Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum ajuta hidroizolatia la obtinerea unui mediu mai sanatos in casa?

Hidroizolatia este sistemul de protectie si etansare a suprafetelor, astfel incat umiditatea sau apa sa nu se infiltreze in suprafata in care se aplica impermeabilizarea, similar cu utilizarea unui strat pentru corpul uman cunoscut sub numele de impermeabil- hidroizolatia este tocmai acea „piele” prin care apa nu intra si in acelasi mod se intampla si in cazul caselor, la suprafata, fatada sau perete, apa nu patrunde sau nu traverseaza suprafata. De aceea se fac lucrari de hidroizolatie chiar si la constructiile foarte vechi sau la cele care nu au beneficiat la inceput de astfel de solutii. Toate cladirile noi au in prezent si hidroizolatie pentru a rezista mai bine factorilor de mediu si celor climatici.

De ce ar trebui sa fie facuta o hidroizolatie?

Umiditatea afecteaza negativ aspectul proprietatii. Deterioreaza materialele cladirii si creeaza medii nesanatoase, in special pentru persoanele cu probleme de reumatism, astm sau alte tipuri de alergii.

Efectele scurgerilor dauneaza aspectului estetic, rezistentei si valorii cladirilor, provoaca coroziune in otel a elementelor structurale, a valorilor si a marfurilor depozitate in cladiri, dauneaza mobilierului si instalatiilor si, locuitorii cladirilor, afecteaza sanatatea, confortul si starea de spirit a ocupantilor. 

Cum se alege tipul de hidroizolatie pentru a fi utilizat?

Cele mai citite articole

In alegerea tipului de impermeabilizare pentru a efectua lucrari de impermeabilizare a acoperisurilor in condominii, case si cladiri, este necesar sa se ia in considerare mai multi factori tehnici si economici, cum ar fi, bugetul alocat, sezonul anului in care vor fi efectuate lucrarile, garantia necesara, climatul predominant, tipul de acoperis (placi de beton, prefabricate, foaie etc.), inclinatia acestuia, timpul disponibil pentru executia corespunzatoare iar decizia va oferi rezultate optime.

 O buna hidroizolatie a unei case sau cladiri, va oferi in timp o buna structura rezistenta si automat valoarea proprietatii detinute va ramane aceeasi au chiar va creste, doar datorita acestui fapt. Este un aspect foarte important si deloc “uitat “de cumparatori atunci cand isi aleg noua proprietate. Cu siguranta o casa uscata va fi si una care isi pastreaza peretii, tavanul si podeaua intacte si lipsite de umezeala, mucegai sau diferite bacterii. 

Pentru inceput este important sa fie vizate cele mai importante zone ale unei cladiri si de aceea se aplica in primul rand hidroizolatii terase si hidroizolatii pentru fundatie, indiferent daca fundatia are un beci sau este inchisa. 

Apa care trece prin tavan are tot potentialul de a ajunge in casa si de a pune in pericol structura acesteia, de a deteriora peretii si de a strica structura cladirii. Prin urmare, este ideal ca toate persoanele care vor sa isi conserve cat mai bine valoarea proprietatii sa isi izoleze terasele. De asemenea, apa care patrunde in fundatie va afecta stabilitatea imobilului si mediul din interior. Vor fi puse in pericol structurile de rezistenta si lista poate continua, ceea ce inseamna ca este important ca persoanele care tin la un mediu sanatos in locuintele lor, sa apeleze de fiecare data la specialisti in sensul acesta, pentru a se asigura ca au casa foarte bine izolata.

Cele mai citite articole