Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Criterii de alegere a unei semiremorci pentru cereale

Transportul de cereale pe drum poate fi simplu și economic dacă acordați suficientă atenție alegerii semiremorcilor înainte de a le cumpăra.

Ce este o semiremorcă?

Cea mai simplă definiție ce poate să fie dată este aceea că semiremorca este că este o remorcă fără axă față. Semiremorca se sprijină cu partea din față pe un camion tractor, adică un camion adaptat pentru tractarea semiremorcilor. Aceasta este o definiție simplificată. Cu toate acestea, există multe tipuri de semiremorci agricole.

O gamă largă de volume, modele și soluții tehnice va permite oricui care solicită ca să cumpere o semiremorcă cereale pentru transport ca să aleagă soluția potrivită. 

La ce ar trebui să fii atent când alegi o semiremorcă cereale?

Cadru de semiremorcă. Cadrele bune de semiremorcă au calitatea că pot rezista la sarcini dinamice semnificative. 

Corpul metalic. Semiremorcile au caroserii din aluminiu și oțel. Dacă le comparăm în ceea ce privește reparația, atunci oțelul este cel mai bun materiale din care pot să fie confecționate. Elementele din oțel sunt mai ușor de reparat, în timp ce productivitatea transportorului de cereale nu are de suferit. 

Grosimea și armarea podelei. Pentru transporturile agricole, atunci când alegi o semiremorcă, este necesar să ții cont de grosimea podelei. Totul depinde de ce fel de marfă vei fi transportată într-o asemenea semiremorcă. Uneori este nevoie ca podeaua 

Cele mai citite articole

Prelata. Produsele acoperite cu o prelată de calitate nu se udă de ploaie. Când lucrezi cu cereale, prelata este obligatorie. Vezi dacă semiremorca are o platformă specială unde șoferul poate acoperi rapid și convenabil încărcătura transportată în caz de condiții meteo nefavorabile.

Fiabilitatea principalelor sisteme: cilindru hidraulic și frâne. Siguranța semiremorcii depinde în primul rând de aceste două sisteme, așa că atunci când vrei să cumperi o semiremorcă cereale, asigură-te că acorzi atenție acestora. Cilindrul hidraulic asigură descărcarea mașinii. Un cilindru hidraulic bun trebuie să fie cromat și protejat în cazul în care furtunul de alimentare se rupe. În ceea ce privește sistemul de frânare, ar fi bine ca să aibă un sistem electronic antiblocare. Aceasta asigură reglarea automată a presiunii în camerele de frânare și elimină blocarea roților în timpul frânării de urgență a semiremorcii.

Axa de ridicare. Axele de ridicare bune coboară automat când remorca este încărcată și se ridică când caroseria este goală.

Metoda de descărcare. Estimează unde și cum va fi descărcat conținutul. În unele cazuri, semiremorcile basculante pentru cereale vor fi cea mai bună opțiune, în altele cele de tip cisternă, iar în altele semiremorcile agricole cu descărcare manuală.

De asemenea, este important să se determine dacă echipamentul va fi operat independent sau va face parte dintr-un tren rutier.

Iată principalele elemente care te vor ajuta ca să alegi o semiremorcă de încredere pentru transportul mărfurilor de cereale. Pe lângă problemele tehnice, acordați atenție producătorului semiremorcii agricole. Așa vei avea parte de o semiremorcă de încredere, care te va ajuta să transporți produsele agricole mai multe sezoane.

Unde găsești semiremorci cereale de calitate? Cel mai ușor pe platformele online. Autoline.ro este una dintre ele!

Cele mai citite articole