Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cele mai comune intrebari despre frenectomie

Cele mai comune intrebari despre frenectomie

Frenectomia este o operatie care are rolul de a prelungi frenul – acea bucata de tesut care leaga limba de cavitatea bucala si buzele de maxilare. Aceasta operatie poate fi facuta intr-o clinica stomatologica si a determinat o serie de intrebari la care cei mai multi pacienti cauta un raspuns.

Ce se intampla inainte de aceasta procedura?

Inainte de frenectomie, medicul va examina istoricul de sanatate al pacientului. El va discuta, de asemenea, necesitatea sedarii si optiunile de sedare, care pot include protoxid de azot, sedare orala sau sedare IV. Sedarea nu este intotdeauna necesara pentru o frenectomie. Furnizorul de asistenta medicala va ajuta pacientul sa determine  care este cea mai buna varianta.

Cand trebuie facuta frenectomia?

Depinde de situatie. Bebelusii pot avea frenectomii rapide si cu putin disconfort la doar cateva saptamani dupa nastere. Indiferent de situatia pacientului, furnizorul  de asistenta medicala il poate ajuta sa determine cel mai bun moment pentru frenectomie.

Ce se intampla in timpul acestei proceduri?

Cele mai citite articole

La sugari, frenul este indepartat cu ajutorul foarfecilor. De obicei, acest lucru este rapid si dureaza cateva minute. La copiii mai mari si la adulti, medicul poate amorti tesutul din jurul frenului cu anestezie locala. Odata ce pacientul se simte confortabil, medicul ii va indeparta sau modifica frenul folosind un bisturiu sau o foarfeca chirurgicala. In unele cazuri, pot fi necesare suturi (cusaturi) pentru a inchide incizia. De obicei, procedura dureaza 30 de minute sau mai putin.

Ce se intampla dupa aceasta procedura?

Dupa frenectomie, medicul va oferi instructiuni detaliate postoperatorii. La sugari, de obicei, nu este nevoie de ingrijire suplimentara si pot relua imediat hranirea.

Este posibil ca pacientul sa aiba nevoie de analgezice pentru a gestiona orice disconfort si poate fi necesar sa utilizeze apa de gura antibacteriana. Medicul poate dori sa vada pacientul intr-o saptamana sau doua pentru a monitoriza vindecarea.

Care sunt avantajele acestei proceduri?

Operatia de frenectomie ofera o serie de beneficii. De exemplu, aceasta procedura:

  • Imbunatateste problemele de alaptare la sugari.
  • Imbunatateste problemele de vorbire cauzate de legarea limbii.
  • Reduce riscul de carii dentare, boli ale gingiilor si alte probleme de sanatate orala.
  • Imbunatateste aspectul zambetului  eliminand golurile.

Cele mai citite articole