Izolarea podului şi a mansardei sunt acţiuni necesare pentru orice proprietar al unei locuinţe care cunoaşte importanţă acestor lucrări atât din punct de vedere al economiei energetice, cât şi din punct de vedere al aspectului. O izolaţie cu spumă poliuretanică la pod sau la mansardă este cu adevărat necesară, iar dacă este efectuată cu simţ de răspundere, poate avea beneficii semnificative asupra calităţii vieţii proprietarilor.
Cert este că izolarea podului sau a mansardei, fie că sunt locuite sau nu, este absolut necesară dar şi recomandată de către experţi pentru reducerea costurilor anuale cu energia termică. Conform estimărilor, o mansardă sau un pod bine izolate pot aduce economii semnificative, cuprinse între 20 şi 50% la bugetul familiei.
Cele mai bune izolaţii pentru un pod sau o mansardă nelocuite
Un pod nelocuit se poate izola cu vată minerală, polistiren sau spumă poliuretanică, precum şi cu celuloză. Materialele necesare sunt sugerate de către specialişti, atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al calităţii acestora, pentru că, la finalul proiectului, proprietarii să fie foarte mulţumiţi de alegerea făcută.
Înainte de a izola un pod sau o mansardă nelocuită, aceste încăperi trebuie golite de obiectele depozitate, iar la final, proprietarii trebuie să facă o triere a obiectelor care rămân şi a celor care urmează să fie aruncate pentru că obiectele inutile să nu mai împiedice bună circulaţie a aerului.
Pentru izolarea podului sau mansardei sunt necesare mai multe materiale şi mai multe lucrări efectuate de către specialişti în domeniu. În primul rând, starea acoperişului trebuie să fie foarte bună pentru că izolaţia să fie perfectă, atât la interior, cât şi la exterior. Materialele trebuie atent alese şi măsurate de către un expert, pregătite pentru izolaţie.
Izolarea unei mansarde sau a unui pod locuit
În cazul în care proprietarii au amenajat o mică cameră în cadrul mansardei sau a podului, izolarea este şi mai importantă. Sistemul termic de izolare cel mai eficient este vată minerală, polistirenul expandat şi spumă poliuretanica. Izolarea mansardei sau a podului locuit are loc în câteva etape importante:
Cele mai citite articole
· se verifică dacă există deja o folie hidroizolatoare şi se aplică în cazul în care nu se afla acolo;
· se taie şi se fixează materialul termoizolant între căpriori;
· se montează grinzi perpendiculare pe căpriori pentru stratul termoizolant de sub căpriori;
· se montează o membrană ce nu permite formarea vaporilor;
· se realizează finisajele.
Înainte de a cumpăra o casă, spre exemplu, este necesar să se verifice existenţa izolaţiei podului sau mansardei. Va fi solicitat un expert în măsură să verifice starea izolației, dar şi să propună materialul cel mai potrivit pentru acesta, astfel încât lucrarea să fie eficientă şi rezistenţa în timp.
Indiferent dacă solicita serviciile de izolaţii ale mansardei sau podului în calitate de proprietari sau viitori proprietari interesaţi de mai mult confort atunci când se vor muta în noua lor casă, importanța serviciilor de izolaţii este majoră pentru viitorul familiei şi pentru aspectul locuinţei.